Як приготувати смачний шашлик: як вибрати м'ясо, як його порізати правильно, як замаринувати, коли солити (всі секрети від шеф-кухаря)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно приготувати шашлик на природі
Pixabay/Nikitozawr

Шашлик, на перший погляд, дуже проста страва, але під час її приготування можна зробити багато помилок. Яких саме — розказав шеф-кухар Мікаель Ароянзан.

Поділитися:

В розпалі сезон виїзних прогулянок та відпочинків з приготуванням смаженого ароматного м'яса. Як приготувати найсмачніший шашлик розказав кореспондент «Сніданок з 1+1» Саша Ковальов, а шеф-кухар Мікаель Ароянзан поділився унікальним рецептом маринаду та правилами вибору м'яса до шашлику.

Для того, щоб приготувати смачний шашлик, необхідно правильно вибрати м'ясо.

Не буває поганого м'яса — буває поганий хазяїн, що його обирає.

М'ясо для шашлику повинно бути свіжим рожевим на вигляд та без зайвого запаху. При нарізанні м'яса треба зняти так звану «косу», бо вона буде жорстка при приготуванні шашлику. Нарізати м'ясо для шашлику треба впродовж всього куска. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що краще їсти та пити у спеку: поради відомого дієтолога щодо м'яса, солодощів та напоїв

Як правильно підсмажити шашлик

Для приготування шашлику треба взяти наступні продукти:

  • свинина - 1 кг
  • олія - 30 мл
  • цибуля
  • чорний мелений перець 
  • реган
  • сіль 
  • копчена паприка

як приготувати шашлик

►М'ясо нарізати великими кусочками. Важливо: кусок м'яса для шашлику має вміщуватися в долоні, тоді він буде рівномірно прожарюватися на шампурі.

►Нарізане кусками м'ясо посолити, додати цибулю, свіжий перемелений перець, копчену паприку, реган (родзинка шашлику) та олію. Олія допомагає рівномірно розподілити маринад та прискорює процес маринування. Через 2 години вже можна буде смажити шашлик. 

►Всі продукти ретельно перемішати та залишити на 2 годити. 

Не варто для маринування використовувати кислі продукти: оцет, мінеральну воду, кефір, бо вони вбивають весь аромат м'яса у шашлику.

►Через 2 години, нанизаний на шампури, шашлик можна смажити. Вугілля у мангалі має трішки перегоріти та стати сірого кольору. 

Для того, щоб визначити готовність шашлику треба зробити невеличкі розрізи на останньому кусочку. Якщо сукровиця не витікає, то  м'ясо готове і його можна знімати з вогню. 

Дивіться відео рецепт приготування шашлику на природі:

Новини по темі