Чому для здоров'я та щастя важливо постійно вчитися і як це робити правильно – коментує тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Безперервне навчання тренує мозок та робить нас щасливішими, стверджує тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя.

Поділитися:

Чому так корисно постійно вчитися? У «Сніданку з 1+1» розповіла тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя. Вона зазначила:

Знання – це сила, а вміння навчатися в сучасному світі – це суперсила.

За словами Наталії Каді, ті нейрони, які ми використовуємо, коли дізнаємося щось нове, зміцнюються. Постійне навчання розвиває нейропластичність мозку, яка відрізняє людину, що постійно пізнає нове, від тієї, яка користується тільки знаннями, здобутими в дитинстві і юності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сформувати у себе звичку читати, яку літературу обирати: художню чи бізнесову (розповідає тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя)

Чи правда, що мозок ефективно сприймає нову інформацію лише до певного віку? Наталія Кадя стверджує – ні, це не так. Сучасна нейронаука говорить, що до тих пір, поки в мозок потрапляє кисень, в ньому утворюються нові нейронні зв’язки, і він здатен сприймати і обробляти нову інформацію. Отже:

До тих пір, поки людина жива, вона здатна навчатися.

Наталія Кадя зауважила, що не так важливо, скільки людина знає, а важливо те, наскільки вона готова вивчати нове. Навчання корисне не тільки для отримання нових знань, а й для підтримання мозком життєдіяльності, швидкості реакцій. Дивіться також, як Наталія Кадя розповідає, як не боятися ставити запитання:

Тренерка з розвитку мислення радить 15-20 хвилин на день приділяти вивченню чогось нового. Як це робити, щоб навчання було ефективним? Є такі прості поради:

►Вчити те, що цікаво. Тоді у мозку виробляється дофамін, і навчання приносить задоволення і навіть відчуття щастя.

►Визначити мету свого навчання. Мозок співвідносить те, що ми дізнаємося, з тим, яку мету ми маємо. Простіше кажучи, якщо інформація дійсно корисна для нашого особистого чи професійного життя, вона буде краще запам’ятовуватися нами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трекер корисних звичок: місяць змін від «Сніданку з 1+1» (формуємо корисні звички разом з дієтологом, фітнес-тренером та тренером з розвитку мислення)

Навчання корисне і для нашого здоров’я, зокрема для нервової системи. Адже воно допомагає мозку легше переживати стрес, управляти реакціями, адаптуватися до нового. Наталія Кадя резюмує:

Чим більше ми навчаємося, тим щасливішими і здоровішими є.

Нагадаємо, 11 жовтня «Сніданок з 1+1» розпочав місяць корисних змін. Його головна мета – допомогти у формуванні корисних звичок та відмовитися від непродуктивних, що зробить життя цікавішим, здоровішим та довшим.

Підтримали цей проєкт 3 експерти у своїй галузі:

►Дієтологиня та ендокринологиня Наталія Самойленко.

►Фітнес-тренерка Ксенія Литвинова.

►Тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя.

Вони розробили трекер корисних звичок, користуючись яким можна почати формувати корисну звичку:

Трекер звичок

Також даний трекер можна переглянути за посиланням. Роздрукуйте цей трекер і повісьте собі на холодильник. Він буде мотивувати вас і систематизувати ваші дії щодо формування корисних звичок. Більше про Місяць змін дивіться у відео:

Приєднуйтеся до місяця змін від «Сніданку з 1+1» у соцмережах під хештегом #СніданокЗвички. Наприкінці місяця серед найбільш активних користувачів буде обрано 3-х переможців і розіграно призи від експертів.

ФОТО: pixabay.com/Deeezy

Новини по темі