Як сформувати у себе звичку читати, яку літературу обирати: художню чи бізнесову (розповідає тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як сформувати у себе звичку читати? Для чого взагалі це треба робити? Розповідає тренерка з розвитку мислення.

Поділитися:

Чи можна сформувати у себе звичку читати? Чи дійсно потрібно це робити? Про це у «Сніданку з 1+1» розповіла тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя. Вона говорить:

Ми можемо приймати рішення, робити судження і досягати чогось в житті тільки виходячи з власного досвіду. Коли ми читаємо, то збагачуємо свій досвід за рахунок чийогось життя і не витрачаємо зайвий час. Читання дозволяє нам здобувати досвід значно швидше.

Наталія Кадя запевняє – не існує норми, скільки сторінок на день обов’язково треба читати. Кількість у цьому питанні не перемагає якість. У читанні книжок дуже важливо, що з того, що ми читаємо, відкладається у нас в голові. Щоб сформувати звичку читати, потрібно витрачати на це 25-30 хвилин на день. Також пам’ятайте – якщо книжка вам не цікава, ви не зобов’язані дочитувати її до кінця. Процес читання повинен бути для вас в задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ранкова зарядка дає в 5-10 разів більше енергії, ніж кава», – фітнес-тренерка Ксенія Литвинова розповіла, як сформувати звичку регулярно виконувати зарядку

Наталія говорить: є три головні кроки для формування звички читати.

Читання

Яку літературу варто обрати: художню, чи бізнесову? Наталія Кадя говорить: і ту, і ту. Адже художня література розвиває емпатію, почуття. А бізнесова читається з певною чіткою метою. Дотримуйтесь таких принципів читання бізнес-літератури, щоб зробити його максимально ефективним.

Ефективне читання

Нагадаємо, «Сніданок з 1+1» розпочав місяць корисних змін. Його головна мета – допомогти у формуванні корисних звичок та відмовитися від непродуктивних. Цей проєкт підтримали дієтологиня та ендокринологиня Наталія Самойленко, фітнес-тренерка Ксенія Литвинова та тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трекер корисних звичок: місяць змін від «Сніданку з 1+1» (формуємо корисні звички разом з дієтологом, фітнес-тренером та тренером з розвитку мислення)

Вони розробили спеціальний трекер, користуючись яким можна почати формувати корисну звичку.

Трекер звичок

Даний трекер можна переглянути за посиланням. Роздрукуйте його і повісьте собі на холодильник. Він буде мотивувати вас і систематизувати ваші дії щодо формування корисних звичок. Виставляйте у соцмережі пости на підтримку проєкту під хештегом #СніданокЗвички та отримуйте призи від Наталії Каді. Дивіться більше про місяць змін:

Фото на головній сторінці: pixabay.com/GeriArt

Новини по темі