Нові правила дорожнього руху 2021: які зміни у ПДР для велосипедистів, автомобілістів та пішоходів (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
В Україні оновили ПДР: що змінилося для всіх учасників дорожнього руху?
Pexels/Life Of Pix

З 1 листопада в Україні почали діяти зміни до правил дорожнього руху. Що змінилося для автомобілістів, велосипедистів та пішоходів?

Поділитися:

1 листопада в Україні набули чинності нові правила дорожнього руху. Точніше, оновлені, з певними змінами, які торкнулися всіх учасників дорожнього руху: автомобілістів, велосипедистів та пішоходів. Про це розповіли у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поєднати дистанційне навчання дітей та свою роботу (експерт ринку праці про відпустку та неповний робочий день)

Зміни ПДР 2021 для автомобілістів

Автомобілістам відтепер треба вивчити ряд нових знаків та певні зміни до дорожньої розмітки. Детальніше про це у відео:

Нова розмітка передбачає оновлені норми проїзду кільцевої розв’язки, паркування вздовж доріг, виходу з території навчальних закладів.

Оновлені правила дорожнього руху для пішоходів

Для пішоходів з 1 листопада стали чинними 2 головних нововведення: про острівець безпеки та діагональний пішохідний перехід. Діагональні пішохідні переходи будуть лише на великих, регульованих світлофорами перехрестях. В Україні подібних переходів ще не було, дивіться, як це рішення реалізується в деяких містах світу:

Діагональний пішохідний перехідФОТО: Pexels/Abby Chung

Нові ПДР для велосипедистів

Зміни до ПДР багато в чому стосуються саме велосипедистів на дорогах. Тепер у правилах можна знайти детальне пояснення, як велосипедисти повинні діяти під час руху. Вводиться нове визначення велосипедної доріжки, виокремлюються поняття «велосмуга», «велодоріжка», «велопереїзд».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самокати, велосипеди та ролики: чи можуть вони бути шкідливими для здоров'я? Розповідає лікар-вертебролог (ВІДЕО)

У патрульній поліції наголошують – нові знаки будуть встановлювати на дорогах України поступово, так само, як і наносити нову розмітку.

Новини по темі