Перший сніг чи потепління: чого чекати на вихідні? Прогнози від синоптиків (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Тепло чи холод: якою буде погода в Україні на вихідні?
pixabay.com/kdgruhn1

Що нам чекати на вихідні: сніг і мороз чи потепління? У «Сніданку з 1+1» про це розповіли синоптики.

Поділитися:

Сьогодні вночі майже по всій території України були заморозки – подекуди до -10℃. Чого ж нам чекати ближче до вихідних: першого снігу і морозів чи, можливо, тимчасового потепління? Про це розповіли у «Сніданку з 1+1».

Отже, синоптики найближчими днями обіцяють похолодання та опади. Вночі температура повітря може опускатися до -8-11℃. В п’ятницю 19 листопада у більшості регіонів України можливий перший сніг, переважно разом з дощем. Синоптикиня з Укргідрометцентру Олександра Хала розповідає:

«При більш низьких температурах подекуди можливий мокрий сніг. На вихідних він найбільш вірогідний на північному сході країни: на півночі Сумщини, на Чернігівщині. Але прогноз на мокрий сніг на вихідні ще точно потребує уточнення ближче до кінця тижня. Ймовірно опади будуть, але у вигляді дощу».

Також синоптики повідомляють – на Україну насувається антициклон Юта, який принесе нам тимчасове тепло. Тож сніг без дощу на вихідних якщо і буде, то здебільшого у високогір’ї Карпат. Завдяки цьому антициклону вихідні в Україні будуть доволі теплими для цієї пори року – повітря прогріється до +8℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місяць змін від «Сніданку з 1+1»: в студії назвали переможців та показали, які подарунки вони отримають за свою активність (відео)

Отже, за прогнозами синоптиків, після 2-3 прохолодних днів на вихідні можна очікувати на незначне потепління. Перший сніг передбачається на п’ятницю, але найбільш імовірно з дощем. У суботу і неділю на більшості території України дощитиме.

Новини по темі