3 українські щедрівки: тексти пісень і відео13-го січня в Україні святкують Щедрий вечір. Цього дня люди зустрічаються з найріднішими та частують їх щедрою кутею, а звечора до півночі співають щедрівки.

Ведучий програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін розповів, як урізноманітнити святковий стіл смачними та поживними стравами.

ТЕПЛИЙ САЛАТ З ПЕЧІНКОЮ І БУРЯКОМ – Інгредієнти

Куряча печінка – 400 г.

Буряк – 200 г.

Зелена цибуля – 20 г.

Апельсин – 1 шт.

Листя салату – 50 г.

Олія – 3 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів

Оцет – 2 ст. л.

Вершкове масло – 30 г.

ТЕПЛИЙ САЛАТ З ПЕЧІНКОЮ І БУРЯКОМ – Приготування

1. На пательню викласти вершкове масло та додати олію.

2. Порізати цибулю та викласти на пательню.

Смажити треба на легкому вогні до м'якості та легкої прозорості, – каже Руслан Сенічкін.

3. Помити печінку, висушити паперовим рушником і викласти на пательню. Обсмажити з обох боків.

4. Сирий буряк почистити та нарізати соломинкою.

5. Розрізати апельсин і вичавити з нього сік у миску. Додати рослинну олію та винний оцет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт оливкової олії зі спеціями

6. В окрему миску викласти буряк і його листя, м'якоть апельсина.

7. Порізати цибулю та додати до буряка. Залити соусом і перемішати.

8. Викласти на тарілку салат і зверху викласти печінку. 

КУРЯЧІ РУЛЕТИКИ – Інгредієнти

Булгур – 150 г.

Курка – 300 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт курячого філе з сиром та зеленню

Солодкий перець – 1 шт.

Зелена цибуля – 30 г.

Бекон – 100 г.

Спеції за смаком.

КУРЯЧІ РУЛЕТИКИ – Приготування

1. Зварити булгур на невеликому вогні протягом 10 хв.

2. Порізати перець і цибулю. Додати до булгура. Перемішати.

Не бійтеся експериментувати з начинкою, вона може бути роізноманітна, – каже Руслан Сенічкін.

3. Курячі грудинки розрізати вздовж, але не до кінця.

4. Відбити м'ясо.

5. Начинити м'ясо булгуром із овочами та зробити рулетики.

6. Загорнути рулетики в бекон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковите куряче філе у сирному соусі від Руслана Сенічкіна

7. Викласти рулетики в форму для випікання. Загорнути форму в фльгу.

8. Запікати при температурі 190 градусів протягом 25-30 хв.

КАЧКА З САЛЬСОЮ – Інгредієнти

Качині ніжки – 4 шт.

Апельсинова цедра – 2 ст. л.

Приправа сумах – 1 ч.л.

Апельсиновий сік – 50 мл.

Духмяні спеції та сіль.

КАЧКА З САЛЬСОЮ – Приготування

1. Вилити в миску півсклянки апельсинового соку. Додати спеції та цедру апельсина. Перемішати.

2. Занурити в соус ніжки качки. Залишити качку маринуватися на 30 хв.

3. У форму для запікання на фольгу викласти ніжки. Залити маринадом.

4. Накрити зверху фольгою.

5. Запікати при температурі 230 градусів протягом 15 хв. Відтак зменшити температуру до 150 градусів і запікати ще 1,5 год.

МАНДАРИНОВА САЛЬСА – Інгредієнти

Мандарини – 8 шт.

Журавлина – 20 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт печива з журавлиною від Руслана Сенічкіна

Натертий імбир – 1 ст.л.

Мед – 3 ст.л.

Оцет – 1 ст.л.

Дрібка солі та перцю.

МАНДАРИНОВА САЛЬСА – Приготування

1. Викласти на пательню почищені мандарини, імбир, журавлину і цукор.

2. Коли сальса закипить, додати мед.

3. Додати сіль і оцет.

4. Довести до кипіння, варити ще протягом 2-3 хв. Відтак охолодити.

5. Полити качку мандариновою сальсою.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про топ-5 страв з курятини до святкового столу.