Один день в дитячому будинку разом з Першою Леді: на “1+1 Україна” покажуть ексклюзивний та відвертий репортаж “Світу навиворіт. Україна” про життя дітей в дитбудинках

Світ навиворіт. Україна
Не пропустіть ексклюзивний репортаж "Світу навиворіт. Україна" про життя дітей в дитбудинках

Де та коли дивитися репортаж "Світу навиворіт. Україна" про життя дітей в дитбудинках: подробиці.

Поділитися:

Сьогодні о 20:30 на “1+1 Україна” покажуть заключний фільм з циклуСвіту навиворіт. Україна, присвяченого дітям. Це унікальний репортаж про справжнє життя в дитячому будинку, яке зазвичай залишається закритим від сторонніх очей.

Вперше в “Світі навиворіт” Перша Леді України Олена Зеленська та Дмитро Комаров навідаються у дитячий будинок і проведуть там цілий день. Вони житимуть за розпорядком дітей, харчуватимуться разом з ними та виконуватимуть інші правила нарівні з вихованцями дитячого будинку. Дмитро Комаров навіть залишиться на ніч та відчує на собі витівки хлопців зі старшої групи – журналісту влаштували прийом, традиційний для новачків.

“Цей репортаж – унікальна можливість побачити, як насправді живуть діти в дитячих будинках, з якими викликами стикаються, про що мріють, та про що зізнаються лиш тим, кому можна довіряти. Це дуже відвертий фільм. Я залишився в дитбудинку на ніч, але до ранку не міг заснути від почутих історій, пережитих емоцій та нових питань. Ця робота – спроба розібратись в тому, як вже зараз ми можемо покращити життя дітей без батьків. По-справжньому покращити. Не просто подарувавши цукерки, а вплинувши на те, якими ці діти вийдуть в доросле життя»” — говорить Дмитро Комаров.

Дмитро Комаров

Про візит Першої Леді дітей та персонал не попереджали, щоб уникнути стандартного офіціозу, як зазвичай буває при візитах гостей у такі заклади. Тому весь день, проведений з дітьми, пройшов у дружній, неформальній атмосфері. Діти ділились найважливішим – тим, що справді їх турбує.

Найбільша потреба для цих дітей – це наявність дорослого, який би міг, якщо не замінити когось з батьків, але стати другом, дати пораду, навчити буденних справ, навіть просто інколи вислухати.

“Проблема старту життя цих дітей полягає в тому, що вони не готові бути соціально активними. Соціальна активність – це вирішення кожного дня, кожної хвилини якихось маленьких завдань, які вони ніколи не вирішували: вміти приготувати собі найпростішу страву, вміти одягнутись, зрозуміти, де вони знаходяться, кудись поїхати, купити квиток для цього. На жаль, більшість цих дітей таких навичок не має. Їм буде складно у майбутньому”, — сказала Олена Зеленська.

Олена Зеленська

Вихованці дитячого будинку розповіли пані Олені та Дмитру, про що мріють у майбутньому. У відповідь Олена Зеленська згадала і свою дитячу мрію:

“В школі задавали писати твір «Ким ти хочеш бути в майбутньому». Я написала, що хочу бути стюардесою. Мені здавалось, що це така романтична професія, в них форма і вони ходять в літаках, такі чудові”, — розповіла Перша Леді.

Вона також поділилась з вихованцями дитячого будинку іншими цікавими подробицями свого життя. Наприклад, як часто бачиться з чоловіком-Президентом та як обирають гардероб для офіційних заходів.

Олена Зеленська з дітьми у дитячому будинку

Чому дітей зазвичай лякають дитячими будинками? Як стається, що діти потрапляють в дитбудинки, навіть коли є живі батьки? З якими викликами щоденно стикаються ці діти? Чого бояться та про що мріють? Як насправді сприймають подарунки від тих, хто приїздить вітати їх на свята?

Все це – у новому фільмі від команди «Світу навиворіт» вже сьогодні о 20:30 на “1+1 Україна”.

Новини по темі