Тривалість відпустки для військових збільшили до 40 днів: чи можна буде виїхати за кордон

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Військовим збільшили відпустки до 40 днів на рік — 1+1
Telegram/V_Zelenskiy_official

В Україні збільшили тривалість відпусток для військових.

Поділитися:

Верховна Рада України ухвалила проєкт закону про збільшення тривалості відпустки для військових. Він передбачає, що під час дії воєнного стану сумарно за рік вони можуть отримати 40 днів відпустки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із тилу — на фронт: в Україні на фронт відправлять ще одну категорію військовослужбовців

Згідно з текстом проєкта закону, військовослужбовці у період дії воєнного стану тепер мають право на щорічну відпустку тривалістю 30 календарних днів, а також додаткову 10-денну відпустку за сімейними обставинами або з інших поважних причин.

В пояснювальній записці зазначається, що раніше було передбачено 10 днів щорічної основної відпустки та 10 днів відпустки за сімейними обставинами, тобто до 20 днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад. При цьому частина щорічної основної відпустки могла бути надана один раз протягом календарного року.

Відтепер щорічна основна відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Як затвердили таку ініціативу? Коли рішення набере чинності? І як військові зможуть виїхати за кордон? Про це у телемарафоні розповів Сергій Рудик, підполковник Збройних Сил України, народний депутат:

Новини по темі