До мурах: українська народна пісня звучить на сцені «Голосу країни» (12 вражаючих фольклорних виступів)

Підбірка 12 найяскравіших фольклорних виступів на сцені "Голосу країни".

Напередодні Дня незалежності України пригадаймо найкращі виконання українських народних пісень на "Голосі країни". Які композиції звучали найяскравіше та пронизували до мурах?

Козак Сіромаха – "Засвіт встали козаченьки" 

Виступ козака Сіромахи у 8 сезоні "Голосу країни" неможливо забути: автентична українська пісня у виконанні справжнього козака під фізгармонь. Всі судді розвернулися на спів Сіромахи.

"Якщо наше серце не буде співати, то нащо тоді жити?", — каже Сіромаха.

Loading...

Інна Іщенко – "Плине кача"

Інна Іщенко з Полтави виконала пісню "Плине кача" у шостому сезоні "Голосу країни" на етапі сліпих прослуховувань. Пісня не потребує особливих слів, адже для кожного українця вона не просто звучить, а болить кожною нотою. Сльози на очах тренерів.

Loading...

Katya Chilly – "Свєтліца"

Katya Chilly з'явилася у сьомому сезоні "Голоса країни". Це стало великим повернення знаменитої української співачки, такої тендітної, але з таким потужним голосом. "Такої другої не має", — каже Катерина Осадча перед виступом, і з цим неможливо не погодитися. Виступ Каті Чілі не залишиє байдужим нікого.

Loading...

Квартет "Акорд" — "Ой, чий то кінь стоїть"

Квартет "Акорд" з Тернополя прийшли на "Голос країни", щоб "донести українську пісню до мільйонів". Чуттєве професійне виконання а капела вразило тренерів і вражає слухачів.

GG ГуляйГород "Веснянка"

GG ГуляйГород виконав пісню "Веснянка" на сліпих прослуховуваннях в 1 випуску 12 сезону "Голосу країни", який було призупинено через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Гурт працює над відновленням українського фолькору, для чого часто їздить у фольклорні експедиції. 3 альбоми у доробку гурту "GG ГуляйГород". Після сліпих прослуховувань гурт потрапив до команди "Другого шансу".

Loading...

Folk Ladies — "Ой, там на горі"

Дует Folk Ladies в 11 сезону "Голосу країни" викликались "перезавантажити" українську народну пісню. Вибір пісні був не випадковим для дівчат: одна з солісток почула цю пісню як першу народну в своєму житті, а друга виконавиця розповіла, що саме цієї пісні навчала бабуся.

Андрій Хайaт – "В кінці греблі шумлять верби" 

Андрій Хайaт, нині більш відомий як KHAYAT, виконав українську народну пісню "В кінці греблі шумлять верби" в 9 сезоні "Голосу країни". Перед виступом виконавець зазначив, що пісня є особливою, адже створювалася ще за часів Київської Русі. Андрій ризикнув представити композицію у своєму сміливому прочитанні. Як сприйняли це тренери, дивіться:

Loading...

Марина Кондратенко — "Ой, у гаю при Дунаю"

Блогерка, зірка серіалу "Школа" вперше за історію проєкту була у трьох командах завдяки двом "крадіжкам" зірковими тренерами. Дивіться чуттєве виконання української народної пісні, що супроводжувалося цікавим сучасним сценічним рішенням:

Іванна Червінська – "Вербова дощечка"

Іванна Червінська виконала пісню "Вербова дошка" в 6му сезоні "Голосу країни". "Я на "Голос країни" прийшла для того, щоб людям нести українську пісню", — каже Іванна. Дівчина вийшла на сцену босоніж. Відчуйте мурахи шкірою з першої хвилини появи Іванни та з першого звуку.

Loading...

Роман Набожняк — "Під облачком"

Київський парубок у ошатній вишиванці перед виступом розповів про службу в АТО (до перейменування в ООС — прим. авт). Він був переконаний, що після повернення буде займатися музикою. "Було складно не писати війну", — каже Роман. Музика стала важливим фактором реабілітації, зізнається Набожняк. "Кохання і музика переможуть війну", — впевнений Роман.

Оксана Муха — "Шуміла ліщина" 

Оксана Муха своє виконання доповнила грою на скрипці. Пронизлива лірика та ніжний мелодичний спів Оксани з перших звуків викликали мурахи. Після виконання Оксана розповіла, що ця українська народна пісня про дівчину, яка йде заміж за людину, котру не кохай, а сестра ще й дорікає: "як ти можеш заміж виходити, коли у тебе брат на війні".... "Це пісня про шалений біль з двох сторін і абсолютно про сьогодення", — каже у 9 сезоні "Голосу країни" Оксана Муха.

Сергій Роман – "Несе Галя воду"

Сергій Роман – "сучасний гуцул". Так назвала його ведуча "Голосу країни" Катя Осадча. "Хочу, щоб українські пісні звучали по-сучасному...Це є автентичний код. Це наша культура", – каже Роман. Це звучання популярної народної пісні "Несе Галя воду" точно здивує навіть найвибагливішого слухача.

Більше новин