До мурах: українська народна пісня звучить на сцені «Голосу країни» (12 вражаючих фольклорних виступів)

Голос країни
До мурах: звучить українська пісня (вражаючі виступи на сцені "Голосу країни")

Підбірка 12 найяскравіших фольклорних виступів на сцені "Голосу країни".

Поділитися:

Напередодні Дня незалежності України пригадаймо найкращі виконання українських народних пісень на "Голосі країни". Які композиції звучали найяскравіше та пронизували до мурах?

Козак Сіромаха – "Засвіт встали козаченьки" 

Виступ козака Сіромахи у 8 сезоні "Голосу країни" неможливо забути: автентична українська пісня у виконанні справжнього козака під фізгармонь. Всі судді розвернулися на спів Сіромахи.

"Якщо наше серце не буде співати, то нащо тоді жити?", — каже Сіромаха.

Інна Іщенко – "Плине кача"

Інна Іщенко з Полтави виконала пісню "Плине кача" у шостому сезоні "Голосу країни" на етапі сліпих прослуховувань. Пісня не потребує особливих слів, адже для кожного українця вона не просто звучить, а болить кожною нотою. Сльози на очах тренерів.

Katya Chilly – "Свєтліца"

Katya Chilly з'явилася у сьомому сезоні "Голоса країни". Це стало великим повернення знаменитої української співачки, такої тендітної, але з таким потужним голосом. "Такої другої не має", — каже Катерина Осадча перед виступом, і з цим неможливо не погодитися. Виступ Каті Чілі не залишиє байдужим нікого.

Квартет "Акорд" — "Ой, чий то кінь стоїть"

Квартет "Акорд" з Тернополя прийшли на "Голос країни", щоб "донести українську пісню до мільйонів". Чуттєве професійне виконання а капела вразило тренерів і вражає слухачів.

GG ГуляйГород "Веснянка"

GG ГуляйГород виконав пісню "Веснянка" на сліпих прослуховуваннях в 1 випуску 12 сезону "Голосу країни", який було призупинено через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Гурт працює над відновленням українського фолькору, для чого часто їздить у фольклорні експедиції. 3 альбоми у доробку гурту "GG ГуляйГород". Після сліпих прослуховувань гурт потрапив до команди "Другого шансу".

Folk Ladies — "Ой, там на горі"

Дует Folk Ladies в 11 сезону "Голосу країни" викликались "перезавантажити" українську народну пісню. Вибір пісні був не випадковим для дівчат: одна з солісток почула цю пісню як першу народну в своєму житті, а друга виконавиця розповіла, що саме цієї пісні навчала бабуся.

Андрій Хайaт – "В кінці греблі шумлять верби" 

Андрій Хайaт, нині більш відомий як KHAYAT, виконав українську народну пісню "В кінці греблі шумлять верби" в 9 сезоні "Голосу країни". Перед виступом виконавець зазначив, що пісня є особливою, адже створювалася ще за часів Київської Русі. Андрій ризикнув представити композицію у своєму сміливому прочитанні. Як сприйняли це тренери, дивіться:

Марина Кондратенко — "Ой, у гаю при Дунаю"

Блогерка, зірка серіалу "Школа" вперше за історію проєкту була у трьох командах завдяки двом "крадіжкам" зірковими тренерами. Дивіться чуттєве виконання української народної пісні, що супроводжувалося цікавим сучасним сценічним рішенням:

Іванна Червінська – "Вербова дощечка"

Іванна Червінська виконала пісню "Вербова дошка" в 6му сезоні "Голосу країни". "Я на "Голос країни" прийшла для того, щоб людям нести українську пісню", — каже Іванна. Дівчина вийшла на сцену босоніж. Відчуйте мурахи шкірою з першої хвилини появи Іванни та з першого звуку.

Роман Набожняк — "Під облачком"

Київський парубок у ошатній вишиванці перед виступом розповів про службу в АТО (до перейменування в ООС — прим. авт). Він був переконаний, що після повернення буде займатися музикою. "Було складно не писати війну", — каже Роман. Музика стала важливим фактором реабілітації, зізнається Набожняк. "Кохання і музика переможуть війну", — впевнений Роман.

Оксана Муха — "Шуміла ліщина" 

Оксана Муха своє виконання доповнила грою на скрипці. Пронизлива лірика та ніжний мелодичний спів Оксани з перших звуків викликали мурахи. Після виконання Оксана розповіла, що ця українська народна пісня про дівчину, яка йде заміж за людину, котру не кохай, а сестра ще й дорікає: "як ти можеш заміж виходити, коли у тебе брат на війні".... "Це пісня про шалений біль з двох сторін і абсолютно про сьогодення", — каже у 9 сезоні "Голосу країни" Оксана Муха.

Сергій Роман – "Несе Галя воду"

Сергій Роман – "сучасний гуцул". Так назвала його ведуча "Голосу країни" Катя Осадча. "Хочу, щоб українські пісні звучали по-сучасному...Це є автентичний код. Це наша культура", – каже Роман. Це звучання популярної народної пісні "Несе Галя воду" точно здивує навіть найвибагливішого слухача.

Новини по темі