Сніданок – надважливий прийом їжі, який не можна пропускати: від нього залежить твій настрій і продуктивність упродовж усього дня. З цієї ж причини ранкова страва має бути смачною і корисною.
У програмі «Їмо за 100» Олексій Душка разом із ведучою «Сніданку з 1+1» Нелею Шовкопляс показали три смачні яєчні сніданки. Все, що тобі знадобиться, — мінімальна кількість продуктів, кухонна плита і рецепти, які ми тобі запропонуємо.
Яйця – 3 шт.
Молоко – 250 мл
Пшеничне борошно – 150 г
Цукор – 30 г
Банан – 1 шт.
Яблуко – 1 шт.
Сіль – щіпка
Цукрова пудра – 50 г
1. Поєднуємо 3 жовтки з борошном, молоком і цукром. Перемішуємо.
2. В окремій мисці збиваємо білки. У процесі додаємо трохи солі.
3. Чистимо банан і яблуко. Банан – розминаємо, а яблуко нарізаємо.
4. Білки та фрукти додаємо до тіста й ретельно перемішуємо.
5. Смажимо омлет на вершковому маслі – по 3-4 хвилини з кожного боку.
Омлет можна подавати з медом та фруктами – так навіть смачніше.
Яйця – 2 шт.
Вершкове масло – 40 г
Сир твердий – 40 г
Варена ковбаса – 60 г
Гірчиця – 15 г
Лимонний сік – 3 ст. л.
Кріп – пучок
Помідори сливка – 2 шт.
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
1. Розтоплюємо вершкове масло та змішуємо з 2 яйцями. Солимо та збиваємо до однорідності.
Завдяки маслу омлет матиме ніжний вершковий смак, – ділиться лайфхаком Олексій Душка.
2. Смажимо омлет на маленькому вогні, не накриваючи пательню кришкою.
3. Тим часом нарізаємо ковбасу й сир.
4. Щойно омлет схопився, в сиру його частину додаємо нарізану ковбасу і сир. Загортаємо краї омлету й вимикаємо вогонь – нехай страва «доходить» на теплій пательні.
5. Робимо соус: подрібнюємо зелень та поєднуємо з гірчицею і лимонним соком.
6. Подаємо омлет із соусом та нарізаними помідорами.
Яйця – 2 шт.
Голландський сир – 10 г
Житній хліб – 2 шм.
Оцет – 50 мл
Сіль – щіпка
Перець – щіпка
Для голландського соусу:
Яйце (жовток) – 2 шт.
Вершкове масло – 60 г
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сіль – щіпка
1. Доводимо воду до кипіння, додаємо в неї оцет і зменшуємо вогонь.
2. Ложкою розкручуємо у воді «торнадо» та акуратно виливаємо у воронку яйце. За 3 хвилини воно готове.
3. Робимо домашній майонез: до 2 жовтків додаємо лимонний сік і щіпку солі. Ретельно перемішуємо.
4. Розтоплюємо вершкове масло і дуже повільно виливаємо його у соус – так він не розшарується.
5. Підсушуємо шматочки хліба на пательні, виклавши зверху слайси сиру, аби він «підтанув».
6. На грінки викладаємо яйця і поливаємо майонезом.
Дивись відео і дізнайся корисні поради від Олексія Душки та всі нюанси приготування сніданку твоєї мрії:
Loading...
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати
2. Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти
3. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати
4. Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися
5. Лимонна казка: Рецепт весільного торта Меган Маркл і принца Гаррі
Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.