Зірковий рецепт: Чізкейк від Олексія Душки

Ведучий поділився рецептом смачного й ніжного десерту.

На своїй сторінці в Інстаграм ведучий програми Їмо за сто Олексій Душка поділився рецептом неймовірно ніжного чізкейка. Занотовуйте рецепт й нумо готувати, адже такий десерт точно буде до вподоби і дорослим, і дітям. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

«Секрет ніжного чізкейка в кулінарному термометрі. Так, ви все прочитали правильно. Треба вставити градусник в пиріг і запікати, поки він не покаже температуру 72 градуси. Якщо буде менше 70, то сир вийде сируватим, а якщо більше 72 - білок почне твердіти. А в межах 70-72 градусів сир буде м'яким, як дорогий маскарпоне», - зауважує Олексій. 

Інгредієнти для сирної основи

сир кисломолочний – 720

яйця - 2шт.

цукор - 160 г

молоко - 200 мл

вершки кулінарні 18% - 30% - 120 г

борошно - 40 г 

Інгредієнти для тіста

масло вершкове - 160 г

жовток - 2 шт.

пудра цукрова - 45 г

борошно - 140 г 

Приготування:

1. Готуємо тісто. М'яке вершкове масло збивати міксером з цукровою пудрою протягом 3-5 хвилин.

2. Додати жовток і продовжувати збивати суміш ще протягом однієї хвилини. 

3. В отриману масу висипати все борошно і швидко замішати тісто протягом 30 секунд.

4. Отримане тісто розкачати товщиною приблизно в пів сантиметра. Поставити в холодильник на 20 хвилин.

5. Для сирної основи всі продукти змішати блендером до однорідної маси, розлити в форму.

6. Запекти в духовій шафі за температури 180 градусів протягом 25 хвилин, а ще краще з термометром до 72 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: страва вікінгів Plokfiskur від Олексія Душки

Більше новин