На своїй сторінці в Інстаграм ведучий програми Їмо за сто Олексій Душка поділився рецептом неймовірно ніжного чізкейка. Занотовуйте рецепт й нумо готувати, адже такий десерт точно буде до вподоби і дорослим, і дітям.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки
«Секрет ніжного чізкейка в кулінарному термометрі. Так, ви все прочитали правильно. Треба вставити градусник в пиріг і запікати, поки він не покаже температуру 72 градуси. Якщо буде менше 70, то сир вийде сируватим, а якщо більше 72 - білок почне твердіти. А в межах 70-72 градусів сир буде м'яким, як дорогий маскарпоне», - зауважує Олексій.
Інгредієнти для сирної основи:
сир кисломолочний – 720
яйця - 2шт.
цукор - 160 г
молоко - 200 мл
вершки кулінарні 18% - 30% - 120 г
борошно - 40 г
Інгредієнти для тіста:
масло вершкове - 160 г
жовток - 2 шт.
пудра цукрова - 45 г
борошно - 140 г
Приготування:
1. Готуємо тісто. М'яке вершкове масло збивати міксером з цукровою пудрою протягом 3-5 хвилин.
2. Додати жовток і продовжувати збивати суміш ще протягом однієї хвилини.
3. В отриману масу висипати все борошно і швидко замішати тісто протягом 30 секунд.
4. Отримане тісто розкачати товщиною приблизно в пів сантиметра. Поставити в холодильник на 20 хвилин.
5. Для сирної основи всі продукти змішати блендером до однорідної маси, розлити в форму.
6. Запекти в духовій шафі за температури 180 градусів протягом 25 хвилин, а ще краще з термометром до 72 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: страва вікінгів Plokfiskur від Олексія Душки