Новий 2020 рік — вже на порозі. Питання «як так відсвяткувати, щоб не погладшати» знову актуальне. Тож хочу поділитися з вами власними лайфхаками.
ТЕСТ: Правда чи ні: Що ви знаєте про Новий рік (тест)
Обов’язково зберігайте свій режим харчування 31 грудня.
Ідея не їсти весь день, щоб наздогнати за святковим столом, — не вдала! Якщо ви не будете їсти впродовж дня, на вечір вам забезпечений неконтрольований голод і ви з’їсте значно більше, ніж потрібно. На додачу відчуватимете важкість у шлунку.
Краще відмовитися від перекусів, якщо ви їх робите, та трохи зменшити свої звичайні порції. Сніданок, обід та вечеря — за графіком. Вечеря легка, більше схожа на перекус. Більше овочів!
Пийте воду!
Зранку 1-2 стакани натщесерце та пийте впродовж дня. Про важливість збереження водного балансу вже сказано та написано дуже багато. Підготуйте 1,5 л води і випийте її до 18-19 години.
Заплануйте новорічне меню та ретельно його проаналізуйте.
- Пам’ятайте, взагалі ніч – не найкращий час для їжі. Може, не варто готувати надто багато? І святковий стіл із тарілками у три поверхи вже давно не в тренді.
- Не робіть великі порції страв, щоб потім не доїдати їх весь тиждень.
- Урізноманітніть традиційні калорійні салати хоча б одним на основі свіжих овочів та зелені.
- Замініть майонезну заправку на заправку зі сметани та гірчиці (за смаком додайте мелений імбир та чорний перець). Таким чином смак салату не зміниться, а ось жирність зменшиться приблизно вшестеро.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 смачних салатів без майонезу для новорічного столу
- Продумайте основну страву. Краще не обирати жирні сорти м’яса та не смажити. Це велике навантаження на підшлункову залозу, яка збиралася відпочивати — у неї ж ніч! Свято, то лише у вас.
- Риба, морепродукти або нежирна птиця будуть найкращими рішеннями. Запечіть або приготуйте їх на грилі.
- Щодо гарніру — краще зупиніться на овочах (свіжих або запечених), ніж на звичному для багатьох картопляному пюре. Якщо хочеться картоплю, то запечіть її скибками у духовці, так вийде корисніше. Або можна обійтись і без гарніру – на столі і так вже багато страв.
- Краще прибрати з меню солодку газовану воду. Спрагу не втамовує, цукру та різних синтетичних домішок багато… Зробіть домашній лимонад.
- Обирайте запечені м’ясні делікатеси, а не копчені.
- Бутерброди з ікрою? Не питання! Оберіть лише цільнозерновий хліб.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 закусок до новорічного столу, які здивують гостей
І ще, насправді ж, можна повечеряти десь о 20:00. А під бій курантів зосередитись на загадуванні бажань із келихом шампанського! Бо Новий рік – це, насамперед, емоції, а ніяк не «свято шлунка».