Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

ТОП-5 смачних салатів без майонезу для новорічного столу

на фото салат без майонезу
Такого різноманіття смаків ви ще не куштували.

Більшість зимових салатів за звичай заправляють майонезом. Але, якщо цей висококалорійний соус часто вживати, то страждатиме не лише ваша фігура, а й здоров'я. Тому ми підготували добірку надсамчних салатів з різноманітними соусами без додавання майонезу. Рідні будуть у захіваті від самкових поєднать у вашому новорічному меню. 

Майже Цезар

Смачний салат, який встиг завоювати своїх прихильників. Він дуже простий у приготуванні і симпатичний на вигляд, тому ваш новорічний стіл тільки покрасивішає з його присутністю. 

ІНГРЕДІЄНТИ:

1. Куряче філе – 1шт.

2. Листя салату або мікс салатів – 1 жмуток

3. Помідори чері – 150 г

4. Перепелині яйця – 10 шт.

5. Твердий сир – 50 г

6. Кунжут за смаком.

Для соусу:

1. Соєвий соус – 1 ст. л.

2. Гірчиця французька – 1 ч. л.

3. Мед – 1 ч. л.

4. Базилік – дрібка

5. Оливкова олія – 3 ст.л.

ЯК ГОТУВАТИ:

Куряче філе підсмажте на пательні, додайте соєвий соус. Дайте охолонути.

Решту інгредієнтів нарізайте і перемішайте в одній мисці. Додайте куряче філе.

Щоб приготувати заправку, необхідно ретельно перемішати усі інгредієнти для неї, щоб вийшла однорідна суміш.

Додайте заправку у салат перед подачею.

Салат з Хурмою  та крабовими паличками

ІНГРЕДІЄНТИ:

1. Хурма – 1шт.

2. Шпинат – 120 г

3. Мікс салату – 100 г

4. Цибуля – 1шт.

5. Огірок – 2шт.

6. Авокадо – 1шт.

7. Помідори чері – 4 шт.

8. Крабові палички – 150 г

9. Спеції за смаком

ЯК ГОТУВАТИ САЛАТ:

Зберіть у мисці шпинат та мікс салатів.

Огірок наріжте соломкою, помідори поріжте навпіл.

Авокадо звільніть від шкірки і також поріжте смужкою.

Крабові палички наріжке смужкою.  Усе перемішайте в одній мисці.

Для приготування соусу змішайте в одній мисці усі інгредієнти. Для цього вам знадобляться:

1. Оливкова олія – 4 ст. л.

2. Бальзамічний соус – 2 ст. л.

3. Винний оцет – 1 ст. л.

4.  Апельсин – 1 шт.

5. Спеції за смаком.

Полийте салат цим смачним соусом і подавайте на стіл.

Рецепт по-східному

Якщо ви любитель гостренького, то цей салат саме для вас. Він подарує вам неймовірний вибух смаків.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для соусу:

1. Оливкова олія – 2 ст. л.

2. Соєвий соус – 3 ст. л.

3. Кунжутна олія – 2 ст. л.

4. Імбир – 20 г.

5. Мед – 1 ст. л.

6. Лимонний сік – 1 ст. л.

7. Часник – 2 зубки

8. Перець чилі – 1 шт.

Для салату:

1. Фіолетова капуста – 40 г

2. Цукіні – 1шт.

3. Морква – 1 шт.

4. Огірок – 3 шт.

5. Болгарський перець – 2 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 салатів, які стануть окрасою новорічного столу

ЯК ГОТУВАТИ:

Усі компоненти салату наріже смужкою.

Приготуйте соус. Для цього потрібно змішати рідкі інгредієнти. Додати тертий часни та імбир.

Після цього наріжче перць чилі і змішайте із соусом.

Заправляйте салат неймовірно вибуховою заправкою.

Японський салат з крабовими паличками.

Цей салат стане справжньою прикрасою новорічного столу. Готується без майонезу, що робить його ще й надзвичайно корисним.

НГРЕДІЄНТИ:

Для соусу:

1. Несолодкий йогурт – 3 ст. л.

2. Кунжутна олія – 1 ст. л.

3. Рисовий оцет – 1 ст. л.

5. Сіль – дрібка

6. Сік лайма

Для салату:

1. Огірок – 3 шт

2. Мікс салатів – 150 г

3. Морква – 2 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів олів'є для новорічного столу

ЯК ГОТУВАТИ:

Зробіть соус. Просто ретельно перемішайте усі інгредієнти для нього. Обов’язково скуштуйте після цього. Додайте спеції за вашим смаком.

Овочі наріжте соломкою та покладіть їх на подушку з листя салату.

Залийте все соусом та ретельно перемішайте. Надсмачний салат готовий. 

Фаршировані поросята без сала

Завершує нашу добірку кумедна страва, яка стала традиційною для українських частувань. Єгор Гордєєв запропонував її трохи адаптувати до символу прийдешнього року. Хоч це і не зовсім салат, але така закуска задобрить Жовту Земляну Свиню,  кажуть астрологи.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Яйця – 5-6 шт.

Цибуля – 1 шт.

Олія – 3 ст. л.

Гірчиця – 1 ч. л.

Несолодкий йогурт або сметана – 3 ст. л.

ЯК ГОТУВАТИ: 

Зваріть яйця до твердого жовтка. Після того, як вони охололи, відділіть жовктки від білків.

Протушкуйте цибулю, додайте її до жовтків, туди ж – несолодкий йогрут. Перетріть цю суміш до однорідності. 

Зафаршируйте жовтковою сумішшю білкові форми.

Викладайте на тарілку начинкою донизу.

Задекоруйте. Чорний перець використайте для імітації очей. Для вух та п’ятачка можете взяти маленькі сосиски.

Поросята готові. Подавайте на новорічний стіл.

Дививіться відео, як готує таку закуску Єгор Гордєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт торта на Новий рік: Медовик

2018-12-25
Новини
Новини