Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: строки та алгоритм дій пояснили міністри цифрової трансформації та економіки

Вже з 19 грудня кожен повністю вакцинований українець зможе отримати грошове заохочення від держави. Як отримати 1000 гривень за щеплення, про це розповіли профільні міністри.

15 листопада стало відомо, що повністю вакциновані українці зможуть отримати 1 тисячу гривень в межах програми «єПідтримка». Програма стартує з 19 грудня та триватиме впродовж усього 2022 року. Обіцяну 1000 гривень за вакцинацію від COVID-19 можна буде отримати через додаток «Дія» та використати на послуги з встановленого переліку. При цьому йдеться про заохочення лише тих українців, які щеплені 2-ма дозами, тобто пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення карантину в Україні: які нові обмеження вводять для жовтої та червоної зони з 6 грудня (коментар експерта)

Як отримати 1 тисячу гривень в «Дії» за вакцинацію?

Отже, програма «єПідтримка» передбачає, що грошове заохочення за вакцинацію можна буде отримати з 19 грудня цього року та впродовж усього 2022 року. Оскільки кошти надійдуть у додаток «Дія», сппочатку варто згенерувати у ньому сертифікат про вакцинацію. Як це зробити, у своєму Facebook нагадав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Loading...

Детальніше ж про алгоритм дій щодо того, як отримати 1000 гривень за вакцинацію, пояснила міністерка економіки Юлія Свириденко. У своєму Facebook вона написала:

«Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма «єПідтримка». Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку».

Витратити нараховану 1000 гривень можна буде на такі послуги:

►залізничні та авіаквитки на внутрішні рейси;

►абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів;

►відвідини кінотеатрів, театрів, музеїв, виставкових центрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже не червоні: Київ та 8 областей України перейшли до жовтої зони. Які карантинні обмеження чекають на громадян – коментар експерта

Про те, чому саме такі послуги обрали в уряді, Юлія Свириденко написала:

«Програма спрямована насамперед на сферу послуг, креативну економіку, транспортну галузь. Загалом це майже шість тисяч підприємств. В контексті реалізації програми з виплат повністю вакцинованим громадянам акцентую увагу ще й на її економічних аспектах. Адже такі заходи – це не лише стимулювання до щеплень, а й підтримка тих галузей економіки, що найбільше постраждали внаслідок пандемії».

Отже, щоб отримати 1 тисячу гривень за вакцинацію, слід:

►Пройти повний курс вакцинації від COVID-19 (2 дози).

►Згенерувати сертифікат про вакцинацію у «Дії».

►Скористатися нарахованими коштами, купуючи одну з перерахованих вище послуг з 19 грудня 2021 року до 31 грудня 2022 року.

Більш детально про те, як це технічно зробити в «Дії», розробники програми «єПідтримка» обіцяють розповісти вже скоро, ще до старту програми 19 грудня. Слідкуйте за нашими новинами. А тут дивіться, як міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про нові соціальні послуги онлайн на порталі "Дія":

Loading...

Більше новин