Посилення карантину в Україні: які нові обмеження вводять для жовтої та червоної зони з 6 грудня (коментар експерта)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Від сьогодні в Україні вводять нові карантинні обмеження для жовтої та червоної зони. Про яке посилення карантину варто знати?

Поділитися:

З 6 грудня в Україні посилюють умови адаптивного карантину. Від сьогодні карантинні обмеження стають більш жорсткими у жовтій та червоній зонах. З цим питанням розбиралися у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штам коронавірусу Омікрон: чим відрізняється від інших штамів, чи ефективна проти нього вакцинація? «Сніданок з 1+1» розпитав у реаніматолога Бориса Бриля

Посилення карантину: нові обмеження

Отже, з 6 грудня карантин в Україні стає більш жорстким. В першу чергу зміни стосуються невакцинованих українців. Відтепер щоб відвідати громадське місце чи транспорт у жовтій зоні, потрібно мати хоча б 1 щеплення від коронавірусу або ж пред’являти негативний тест на COVID-19 чи довідку про нещодавнє одужання. Нагадаємо, раніше такі правила стосувалися лише червоних карантинних зон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для тих, хто ще не встиг щепитися: яка вакцина від СOVID-19 найкраща (відповідає медична експертка UNICEF Катерина Булавінова)

Ще одне нововведення стосується скорочення терміну дії жовтих ковідних сертифікатів: раніш він був 120 днів, від сьогодні – 30 днів. Це заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич коментує так:

«Ми спостерігаємо появу тенденції, коли люди, отримавши першу дозу, не звернулися вчасно за другою. Тож із 6 грудня усі ті громадяни, у яких від дати отримання першої дози вакцини сплине термін 30 днів, використовувати жовтий сертифікат не зможуть, він буде невалідним».

Зміни у карантинних обмеженням у червоній зоні

У МОЗ надали перелік змін в адаптивному карантині, які будуть стосуватися червоних карантинних зон з 6 грудня 2021 року:

Карантин червона зонаФОТО: Facebook Міністерство охорони здоров'я України

Зміни у карантинних обмеженням у жовтій зоні

Також Міністерство охорони здоров’я України надало перелік змін в адаптивному карантині, які будуть стосуватися жовтих карантинних зон з 6 грудня 2021 року:

Карантин жовта зонаФОТО: Facebook Міністерство охорони здоров'я України

Нагадуємо, що банки, АЗС, ветеринарні магазини, аптеки та продовольчі крамниці працюють в Україні без обмежень в усіх зонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖОмікрон: карантинні правила 2021. Для приїжджих з яких країн в Україні вводять нові обмеження та куди МЗС радить поки що не їхати (дізнався «Сніданок з 1+1»)

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

ФОТО: Pexels/Anna Shvets

Новини по темі