Вже не червоні: Київ та 8 областей України перейшли до жовтої зони. Які карантинні обмеження чекають на громадян – коментар експерта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Київ та 8 областей України покинули червону зону: які нові карантинні обмеження в жовтих зонах
Pexels/Gustavo Fring

З 7 грудня місто Київ та 8 областей України покинули червону карантинну зону. Чи зміниться щось для громадян в цих регіонах?

Поділитися:

Від сьогодні, з 7 грудня 2021 року, столиця України місто Київ та 8 областей держави переходять з червоної до жовтої зони адаптивного карантину. Чи зміниться щось в карантинних обмеженнях для громадян? В цьому розбиралися у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу OMICRON: звідки походить, які головні симптоми, чому так називається

Отже, сьогодні червону зону покидають:

►місто Київ;

►Донецька область;

►Дніпропетровська область;

►Івано-Франківська область;

►Луганська область;

►Львівська область;

►Одеська область;

►Рівненська область;

►Херсонська область.

Таке рішення було прийнято вчора, 6 грудня, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов. Про ситуацію з коронавірусом в Україні і світі дивіться у відео:

Карантинні обмеження у жовтих карантинних зонах: чи зміниться щось для громадян?

Насправді, для мешканців Києва та зазначених 8-ми областей практично нічого не зміниться. Адже від учора, з 6 грудня 2021 року, в Україні почали діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив на минулому тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення карантину в Україні: які нові обмеження вводять для жовтої та червоної зони з 6 грудня (коментар експерта)

Отже, відтепер не лише у червоних, а й у жовтих карантинних зонах на невакцинованих українців чекають обмеження у питаннях відвідування громадських місць та користування транспортом.

Карантин Жовта зонаФОТО: Facebook Міністерство охорони здоров'я України

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов у своєму Telegram-каналі пише:

«Торкнуться нові правила карантину у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 чи має негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-19 сертифікат про одужання. На жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів».

За інформаціє від «Сніданку з 1+1», в Україні наразі повністю вакциновано від COVID-19 38% дорослого населення, однією дозою – 44 %. Області лідери у питанні вакцинації – це  Київська, Полтавська, Дніпропетровська, Сумська та Черкаська, в них щеплена майже половина населення. Нині в Україні в середньому вакцинують 70 тисяч людей на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація дітей: чому з 12-ти років слід щепитися від COVID-19 (пояснює експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова)

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

Детальніше про нові правила адаптивного карантину, які почали діяти в Україні 6 грудня 2021 року, дивіться у відео: 

Новини по темі