Великдень вже цієї неділі, 16 квітня. Саме час випікати паски. Ведучий 1+1 Костянтин Грубич поділився рецептом заварної паски, яку готував священний у 19 сторіччі. Рецепт ідеально підійде тим, у кого немає часу довго розстоювати опару та тісто, оскільки пекти можна вже за годину-півтори після розстоювання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска без випікання: простий рецепт до Великодня від Євгена Клопотенка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска до Великодня: прості рецепти творожної паски у духовці та без випікання
Інгредієнти
Для опари
Для тіста
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білкова глазур на паску, з маршмелоу та шоколадна: рецепти та ідеї (3 варіанти)
1. 1 склянку манної крупи заварити 0,5 л киплячого молока. Охолодити до теплого, додати 50 г цукру та 50 г свіжих дріжджів. Поставити опару в тепле місце для заквашування.
2. До готової опари додати збиті у піну 6 яєць (3 жовтки і 3 цілих яйця) із 1 склянкою цукру та 1 чайною ложкою солі.
3. Поступово вмісити 4 склянки борошна, потім – через кілька хвилин замішування – 150 г м’якого вершкового масла.
4. Додати пачку ваніліну та 1 склянку замочених напередодні у ромі або коньяку родзинок (щонайменше на 12 годин). Родзинки перед замісом обсушити і присипати борошном.
5. Замішуємо тісто вручну, додаючи за потреби борошно, доки тісто не припинить липнути до рук.
6. Форми змазати смальцем або іншим жиром. Викласти тісто на третину форми. Розстоювання тіста триває від 1 до 2 годин при температурі 30 градусів. Зручно це робити у слабо нагрітій духовій шафі.
7. Випікати до сухої палички при 190 градусах, за потреби накрити паски фольгою, щоб не згоріли верхівки.
Для помадки збийте 3 охолоджені білки зі склянкою цукру або цукрової пудри, додайте 0,5 чайної ложки лимонної кислоти.
Дивіться рецепт приготування заварної паски на манці:
Loading...