За даними дослідників, груші - справжнє джерело корисних речовин, що допомагає зміцнити здоров'я, підтримувати стрункість і знижувати ризик небезпечних захворювань. Багаті на антиоксиданти, вітамін C, клітковину і фітонутрієнти, груші заслужено займають місце в раціоні тих, хто піклується про своє здоров'я.
У цьому матеріалі редакція сайту 1plus1 зібрала 6 науково підтверджених причин додати їх до свого щоденного раціону.
За даними вчених, одна середня груша містить близько 5,5 г клітковини — це 22% від добової норми. Харчові волокна стимулюють роботу кишківника і допомагають знижувати рівень «поганого» холестерину. Такий ефект особливо важливий для профілактики серцево-судинних захворювань, діабету та деяких видів раку, зазначають дослідники.
Високий вміст води, клітковини та фруктози допомагають організму швидше виводити шлаки та токсини. Регулярне вживання груш сприяє очищенню травної системи та природному детоксу, зазначають вчені.
Згідно з дослідженнями, антиоксиданти у грушах, включно з вітаміном C, вітаміном K і міддю, захищають клітини організму від ушкоджень, спричинених вільними радикалами — з'єднаннями, здатними запускати розвиток ракових процесів.
Поліфеноли та інші антиоксиданти, що містяться в м'якоті та шкірці груші, допомагають знизити запалення, поліпшити еластичність судин, підвищити рівень «хорошого» холестерину і знизити рівень «поганого». Дослідження показують, що у людей з метаболічним синдромом, які їли по дві груші на день протягом трьох місяців, поліпшувалися показники артеріального тиску.
Хронічне запалення пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань і діабету другого типу. Флавоноїдні антиоксиданти в грушах знижують запальні процеси, а вітамін C підсилює цей ефект, зазначають дослідники.
При середньому об'ємі всього 100 калорій, груші багаті на воду і клітковину, що забезпечує тривале відчуття ситості. В одному з досліджень в учасників, які їли по дві груші на день, об'єм талії зменшився майже на сантиметр без додаткових обмежень у харчуванні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: