Захищає від раку та уповільнює старіння шкіри: 6 фактів про користь зеленої цибулі, які точно вас здивують

Зелена цибуля - доступний суперфуд, здатний позитивно вплинути на здоров'я.
Зелена цибуля багата поживними речовинами і містить життєво важливі вітаміни та мінерали. Наукові дослідження свідчать про те, що вживання зеленої цибулі може знизити ризик розвитку раку, зміцнити імунітет і навіть поліпшити стан шкіри. Крім того, вона багата на вітаміни A, C і K, зміцнює зір, серце і кістки, допомагає травленню і нормалізує рівень холестерину.
Пропонуємо дізнатися кілька фактів про користь молодої зеленої цибулі та чому варто включити її у свій раціон.
Зелена цибуля: в чому її користь

1. Зміцнює кістки
Зелена цибуля містить значну кількість численних вітамінів, таких як вітамін С і вітамін К, що робить її відмінним джерелом цих поживних речовин. Ці вітаміни необхідні для нормального функціонування кісток. У той час як вітамін С допомагає у виробництві колагену, який надає кісткам міцності, вітамін К має вирішальне значення для збереження щільності кісток.
2. Знижує ризик розвитку раку
Деякі наукові дослідження свідчать, що сполуки, які містяться в зеленій цибулі, такі як флавоноїди та сполуки сірки, можуть чинити протиракову дію, допомагаючи пригнічувати ріст ракових клітин в організмі та знижувати захворюваність на деякі види раку. Зокрема, такі речовини, як флавоноїди та аллілсульфід, блокують ферменти, що спричиняють ріст ракових клітин.
3. Покращує травлення
Зелена цибуля сприяє поліпшенню травлення і багата на клітковину. Якщо у вас серйозні проблеми з травленням, включно з гастритом, підвищеною кислотністю, запорами та іншими станами, вам слід включити у свій раціон зелену цибулю. Крім того, клітковина в зеленій цибулі робить травну систему активною і допомагає в разі здуття кишечника. Людям із проблемами травлення слід вживати 20-30 грамів зеленої цибулі двічі на день, один раз вранці та ввечері.
4. Покращує роботу серця
Зелена цибуля допомагає підтримувати нормальний кров'яний тиск, оскільки вона багата на калій. Крім того, вона підвищує рівень хорошого холестерину, знижує рівень шкідливого холестерину і стимулює активність серцевого м'яза. Зелена цибуля особливо корисна для зниження ризику серцевих нападів та інсультів.
5. Покращує стан шкіри
Зелена цибуля посилює сяйво шкіри. Компонент, який допомагає організму виробляти колаген, - це вітамін С, який міститься в зеленій цибулі. Вживання зеленої цибулі також підтримує еластичність шкіри. Крім того, вона надає шкірі необхідну гладкість і навіть допомагає запобігти появі зморшок.
6. Підтримує здоров'я очей
Зелена цибуля містить вітамін А, який необхідний для підтримки гарного зору, здоров'я і сили очей. Вона також багата на каротиноїди, такі як лютеїн і зеаксантин, і захищає очі від запалення та бореться з дегенерацією жовтої плями - захворюванням, що призводить до втрати зору.
Цікавий факт: Чи знали ви, як правильно називається зелена цибуля українською мовою? Якщо говорити про листя ріпчастої цибулі, то її, окрім «зелена цибуля», у регіонах України також називають «пір'я» або «перо цибулі». У різних регіонах країни зелену цибулю також називають «цибахи» або «цибаки», або «цибук» та «цибок» - розмовна назва, що означає «стебло цибулі, висадженої на насіння, або стрілка».
Правова інформація. Цей матеріал містить загальні відомості довідкового характеру і не повинен розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. 1plus1 не несе відповідальності за діагноз, поставлений читачем на основі статті. Нагадуємо, що точний діагноз може поставити виключно лікар. Не займайтеся самолікуванням, зверніться до лікаря.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покращує роботу мозку і сповільнює старіння: у чому користь фіолетової капусти і чи справді вона корисніша за звичайну