Чому не в усіх будинках вимикають світло під час віялових відключень

Чому деякі будинки лишаються зі світлом навіть під час відключення?

росія продовжує цілеспрямовано нищити критичну інфраструктуру України, через що українці зараз вчаться жити у новій реальності, як наприклад, віялові відключення електроенергії. Часто українці ставлять питання: «чому у мене немає світла, а в сусіда є?». Справа тут в особливостях забудови. Що треба мати вдома на випадок відсутності електроенергії: перелік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ввели нові графіки погодинних відключень світла: де дивитись

Причина наявності світла в деяких будинках Києва й інших містах під час погодинних відключень полягає в дуже високій інтеграції житлової забудови з іншими об'єктами, які не належать до житлового фонду. 

Про це в етері телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК:

"У Києві та в інших містах України дуже висока інтеграція житлової забудови з об'єктами, які не відносяться до житлового фонду. В багатьох будинках змонтовані чи вбудовані об'єкти критичної інфрастуктури, підстанції, які забезпечують воду, зв'язок, сервери, зберігання ліків, розташування органів держвлади, правопорядку та інше. Деякі будинки приєднані на одну лінію з об'єктами критичної інфраструктури, наприклад, з лікарнями. Це значить, що неможливо вимкнути будинок, не вимкнувши об'єкт інфраструктури"

Тобто, деякі будинки не можуть бути вимкнені через те, що підключені на одній лінії з лікарнями та іншими об'єктами критичної інфраструктури. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЧому немає мобільного зв'язку та інтернету, коли зникає світло: пояснення експерта

Більше новин