Імбирне печиво традиційно готують на день Святого Миколая та до інших свят різдвяно-новорічного циклу. Імбирне печиво на Миколая ще називають "Миколайчики".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбирне печиво на зимові свята: 4 рецепти приготування традиційної святкової випічки
1. Подрібнити у порошок спеції або взяти готові подрібнені, додати мелений імбир.
2. Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
3. В окремому посуді розтерти міксером розм'якшене масло та цукор.
4. Додати яйця та мед.
5. Борошно всипати в яєчно-масляну суміш і добре перемішати.
6. Добре вимісити тісто руками та відправити у холодильник на 1,5–2 години.
7. Тісто розкатати досить тонко і формами вирізати фігурки.
8. Деко змастити олією і викласти печиво. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Вийняти печиво, коли воно почне рум'янитись.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний кекс штолен: 3 рецепти традиційної святкової випічки
1. У мисці з'єднайте вершкове масло, цукор і мед. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. Додайте розпушувача і яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин. Додайте в миску коньяк або ром, какао, перемішайте.
2. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, мелений імбир та кардамон. Додайте до суміші з яєць та масла, замісіть тісто.
3. Розкатайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
4. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна випічка до Різдва: 3 прості рецепти
1. Змішуємо окремо сухі інгредієнти, акуратно вводимо воду та олію та вимішуємо тісто.
2. Розкатуємо тісто потрібної товщини та вирізаємо фігурки.
3. Застилаємо деко папером і викладаємо печиво. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.