Класичне різдвяне імбирне печиво. Рецепт з медом та без
Рецепт імбирного печива до Різдва та на день святого Миколая.
Імбирне печиво традиційно готують на день Святого Миколая та до інших свят різдвяно-новорічного циклу. Імбирне печиво на Миколая ще називають "Миколайчики".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбирне печиво на зимові свята: 4 рецепти приготування традиційної святкової випічки
Класичне імбирне печиво: покроковий рецепт приготування
- 200 г. Пшеничне борошно
- 1 шт. яйце
- 1 скл. Цукор
- 1 ч. л. Розпушувач
- 100 г. Вершкове масло
- 2,5 ч.л. Тертий імбир
- 1 ч. л. Молота кориця
- 5 шт. Гвоздика
- 3 ч. л. Мед
- 1 ч. л. Молотий кардамон
1. Подрібнити у порошок спеції або взяти готові подрібнені, додати мелений імбир.
2. Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
3. В окремому посуді розтерти міксером розм'якшене масло та цукор.
4. Додати яйця та мед.
5. Борошно всипати в яєчно-масляну суміш і добре перемішати.
6. Добре вимісити тісто руками та відправити у холодильник на 1,5–2 години.
7. Тісто розкатати досить тонко і формами вирізати фігурки.
8. Деко змастити олією і викласти печиво. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Вийняти печиво, коли воно почне рум'янитись.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний кекс штолен: 3 рецепти традиційної святкової випічки
Імбирне печиво з медом: як приготувати "Миколайчики" (рецепт Євгена Клопотенка)
- 350 г Борошно
- 150 г Цукор
- 150 г Мед (гречаний)
- 75 г Вершкове масло
- 1 ст. л. Коньяк (або ром)
- 1 ч. л. Розпушувач
- 1 ст. л. Какао
- ½ ч. л. Імбир (молотий)
- ½ ч. л. Кардамон (молотий)
- 1 шт. Яйце
- 1 ст. л. Цукрова пудра
1. У мисці з'єднайте вершкове масло, цукор і мед. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. Додайте розпушувача і яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин. Додайте в миску коньяк або ром, какао, перемішайте.
2. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, мелений імбир та кардамон. Додайте до суміші з яєць та масла, замісіть тісто.
3. Розкатайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
4. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна випічка до Різдва: 3 прості рецепти
Імбирне печиво без меду: рецепт до Різдва
- 1,5-2 склянки борошна
- 7 ст л рослинної олії
- 150 мл води
- 2 ст л цукру
- 1 ч л розпушувача
- 2 ст л імбиру
- 1 ч л меленої кориці
- 1 ч л меленої гвоздики
1. Змішуємо окремо сухі інгредієнти, акуратно вводимо воду та олію та вимішуємо тісто.
2. Розкатуємо тісто потрібної товщини та вирізаємо фігурки.
3. Застилаємо деко папером і викладаємо печиво. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.