Класичне різдвяне імбирне печиво. Рецепт з медом та без

Рецепти до Різдва | Класичне імбирне печиво
freepik.com

Рецепт імбирного печива до Різдва та на день святого Миколая.

Поділитися:

Імбирне печиво традиційно готують на день Святого Миколая та до інших свят різдвяно-новорічного циклу.  Імбирне печиво на Миколая ще називають "Миколайчики". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбирне печиво на зимові свята: 4 рецепти приготування традиційної святкової випічки

Класичне імбирне печиво: покроковий рецепт приготування

  • 200 г. Пшеничне борошно
  • 1 шт. яйце 
  • 1 скл. Цукор 
  • 1 ч. л. Розпушувач 
  • 100 г. Вершкове масло
  • 2,5 ч.л. Тертий імбир
  • 1 ч. л. Молота кориця 
  •  5 шт. Гвоздика
  • 3 ч. л. Мед 
  • 1 ч. л. Молотий кардамон

1. Подрібнити у порошок спеції або взяти готові подрібнені, додати мелений імбир.
2. Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
3. В окремому посуді розтерти міксером розм'якшене масло та цукор.
4. Додати яйця та мед.
5. Борошно всипати в яєчно-масляну суміш і добре перемішати.
6. Добре вимісити тісто руками та відправити у холодильник на 1,5–2 години. 
7. Тісто розкатати досить тонко і формами вирізати фігурки.
8. Деко змастити олією і викласти печиво. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Вийняти печиво, коли воно почне рум'янитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРіздвяний кекс штолен: 3 рецепти традиційної святкової випічки

Імбирне печиво з медом: як приготувати "Миколайчики" (рецепт Євгена Клопотенка)

  • 350 г Борошно
  • 150 г Цукор
  • 150 г Мед (гречаний)
  • 75 г Вершкове масло
  • 1 ст. л. Коньяк (або ром)
  • 1 ч. л. Розпушувач
  • 1 ст. л. Какао
  • ½ ч. л. Імбир (молотий)
  • ½ ч. л. Кардамон (молотий)
  • 1 шт. Яйце
  • 1 ст. л. Цукрова пудра

1. У мисці з'єднайте вершкове масло, цукор і мед. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. Додайте розпушувача і яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин. Додайте в миску коньяк або ром, какао, перемішайте. 

2. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, мелений імбир та кардамон. Додайте до суміші з яєць та масла, замісіть тісто. 

3. Розкатайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.

4. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна випічка до Різдва: 3 прості рецепти

Імбирне печиво без меду: рецепт до Різдва

  • 1,5-2 склянки борошна
  • 7 ст л рослинної олії
  • 150 мл води
  • 2 ст л цукру
  • 1 ч л розпушувача
  • 2 ст л імбиру
  • 1 ч л меленої кориці
  • 1 ч л меленої гвоздики

1. Змішуємо окремо сухі інгредієнти, акуратно вводимо воду та олію та вимішуємо тісто.
2. Розкатуємо тісто потрібної товщини та вирізаємо фігурки.
3. Застилаємо  деко папером і викладаємо печиво. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.

Новини по темі