Початок літа — це не лише про спеку та полуницю. Це ще й про хрумкі малосольні огірки, які готують одразу після першого врожаю. Для когось це просто сезонна закуска, а для когось, як для херсонської блогерки Ганни Фесенко — ці огірки пахнуть дитинством, городом і маминим теплом.
«Хоча насправді я не знаю, чи це справжня херсонська страва, — зізнається Ганна. — Але вона точно була в нашому раціоні, ще з самого малечку».
У дитинстві, як зізнається Ганна, вона разом із мамою та старшою сестрою вирощувала овочі на городі. Збирали врожай вранці, поки сонце ще лагідне. Огірки клали у великий таз, несли додому, а тоді починався ритуал приготування: хтось миє, хтось рахує листочки смородини, хтось чистить часник.
«Можливо, їх готують і в кожному куточку України, але саме ця страва для мене вона про дім. Вона нами перевірена, вона точно працює і вона, знаєте, пахне нашим херсонським літом», — каже Ганна.
Що потрібно:
Спосіб приготування:
► Добре помийте огірки та замочіть їх у холодній воді на 1 годину. Це допоможе їм залишитися хрумкими.
► У банку або контейнер викладайте шарами огірки, часник, кріп та листя смородини.
► Приготуйте розсіл: розчиніть сіль у літрі охолодженої кип’яченої води.
► Залийте огірки розсолом. Накрийте банку кришкою або марлею.
► Залиште при кімнатній температурі на 12–24 години. Потім зберігайте в холодильнику.
До того ж, їсти такі огірки можна вже наступного дня. Найсмачніше — з молодою картоплею, скибочкою чорного хліба та рибкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день улюбленого холодного десерту: 3 прості рецепти морозива від Руслана Сенічкіна та Нелі Шовкопляс, які легко повторити