Цей простий рецепт стане вашим улюбленим: блогерка з Херсону розповіла, як приготувати хрусткі малосольні огірки

Малосольні огірки рецепт від херсонської блогерки Ганни Фесенко
Freepik
Поділитися:

Блогерка з Херсона Ганна Фесенко поділилась рецептом малосольних огірків, який нагадає вам про дитинство, рідний дім та духмяне літо.

Початок літа — це не лише про спеку та полуницю. Це ще й про хрумкі малосольні огірки, які готують одразу після першого врожаю. Для когось це просто сезонна закуска, а для когось, як для херсонської блогерки Ганни Фесенко — ці огірки пахнуть дитинством, городом і маминим теплом.

«Хоча насправді я не знаю, чи це справжня херсонська страва, — зізнається Ганна. — Але вона точно була в нашому раціоні, ще з самого малечку».

У дитинстві, як зізнається Ганна, вона разом із мамою та старшою сестрою вирощувала овочі на городі. Збирали врожай вранці, поки сонце ще лагідне. Огірки клали у великий таз, несли додому, а тоді починався ритуал приготування: хтось миє, хтось рахує листочки смородини, хтось чистить часник.

«Можливо, їх готують і в кожному куточку України, але саме ця страва для мене вона про дім. Вона нами перевірена, вона точно працює і вона, знаєте, пахне нашим херсонським літом», — каже Ганна.

Огірки
Freepik

Рецепт малосольних огірків 

Що потрібно:

  • 1 кг. маленьких, хрумких огірків (ідеально — щойно з грядки або свіжих із ринку);
  • 1 л. кип’яченої, охолодженої води;
  • 2 ст. л. солі (без гірки);
  • 4–5 зубчиків часнику;
  • пучок кропу з парасольками (чим більше, тим краще);
  • листя чорної смородини — за бажанням, але мама Ганни каже, що з ним огірки особливо хрумкі.

Спосіб приготування:

► Добре помийте огірки та замочіть їх у холодній воді на 1 годину. Це допоможе їм залишитися хрумкими.

► У банку або контейнер викладайте шарами огірки, часник, кріп та листя смородини.

► Приготуйте розсіл: розчиніть сіль у літрі охолодженої кип’яченої води.

► Залийте огірки розсолом. Накрийте банку кришкою або марлею.

► Залиште при кімнатній температурі на 12–24 години. Потім зберігайте в холодильнику.

До того ж, їсти такі огірки можна вже наступного дня. Найсмачніше — з молодою картоплею, скибочкою чорного хліба та рибкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день улюбленого холодного десерту: 3 прості рецепти морозива від Руслана Сенічкіна та Нелі Шовкопляс, які легко повторити

Новини по темі
Всі новини