Міжнародний день улюбленого холодного десерту: 3 прості рецепти морозива від Руслана Сенічкіна та Нелі Шовкопляс, які легко повторити

Морозиво - це більше, ніж просто літні ласощі. Це смак дитинства, символ радості та задоволення, який об'єднує покоління і культури по всьому світу.
У 2025 році Міжнародний день морозива (International Ice Cream Day) відзначають 10 червня — вважається, що саме цього дня 1786 року в США почалися масові продажі морозива.
А щоб свято вийшло по-справжньому смачним, пропонуємо три прості та натуральні рецепти від ведучих Сніданку з 1+1 — Руслана Сенічкіна та Нелі Шовкопляс. Повторити їх зможе кожен!
Домашній пломбір від Руслана Сенічкіна

Приготувати вершкове морозиво вдома всього за 10 хвилин? Легко!
Інгредієнти:
- Вершки 33% — 200 мл
- Молоко 3,2% — 200 мл
- Цукор — 2 ст. л (можна регулювати за смаком)
- Стручок ванілі — 1 шт.
- Лід — 1 кг
- Соль — 100 г
Як готувати:
- Візьміть два пакети-слайдери різних розмірів. Вони дуже зручні, тому що у них є спеціальний замок, що забезпечує максимальну герметичність. Десерт не витече і не вбере сторонні запахи.
- У меншому пакеті змішуємо інгредієнти для нашого десерту - вершки (мають бути жирні та холодні) і молоко (холодне). Додайте цукор і насіння стручка ванілі.
- Далі, увага, важливе правило - така технологія приготування морозива в домашніх умовах. Треба максимально звільнити пакет від повітря і потім зафіксувати спеціальним замком. Далі перемішуємо всі інгредієнти.
- У більший пакет покладіть лід і додайте 100 г солі - це прискорить процес заморозки. Сіль зупинить розморожування льоду і прискорить заморожування морозива.
- Помістіть пакет із молочною сумішшю всередину пакета з льодом, знову випустіть повітря і щільно закрийте замком.
- Ретельно потрясіть, щоб лід огорнув увесь внутрішній пакет.
- Через 8 хвилин - ваше морозиво готове! Перекладіть у чашу та прикрасьте за смаком.
Результат — супернатуральний, вершковий пломбір!
Грушевий сорбет від Руслана Сенічкіна

Легкий, освіжаючий та ароматний - ідеальний десерт у спеку.
Інгредієнти:
- Груші — 500 г
- Грушевий сік — 100 мл
- Мед — 2 ст. л
- Кориця — 0,5 ч. л
- Імбир — 0,5 ч. л
- Цукрова пудра — 50 г
- М'ята — за смаком
Як готувати:
- Груші почистити, порізати шматочками, видалити серцевину, покласти у високу ємність. Додати цукрову пудру, грушевий сік, мед, імбир, корицю, листя м'яти за смаком і перемішати. Усе збити блендером до однорідної маси.
- Перелити суміш у форму і поставити в морозильну камеру на 4 години.
- Взяти спеціальну округлу ложку, занурити у воду, сформувати кульки та покласти їх у скляний посуд.
Фруктове морозиво від Нелі Шовкопляс

Ідеально для тих, хто любить усе корисне та просте.
Інгредієнти:
- Банан
- Улюблені ягоди або фрукти (наприклад, диня, персик, малина, смородина)
- Сухофрукти — за бажанням
Як готувати:
- Помістіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть до пюреподібного стану.
- Розкладіть по формочках і відправте в морозилку на 3–4 години.
- Все! Освіжаючий десерт без доданого цукру та зайвих калорій — готовий.
Зберігайте рецепти та тіште себе та близьких!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З потеплінням — на природу: як приготувати соковитий шашлик у медово-імбірному маринаді – рецепт від Руслана Сенічкіна