Міжнародний день улюбленого холодного десерту: 3 прості рецепти морозива від Руслана Сенічкіна та Нелі Шовкопляс, які легко повторити

Як приготувати морозиво: 3 рецепти, які легко повторити
Freepik
Поділитися:

Морозиво - це більше, ніж просто літні ласощі. Це смак дитинства, символ радості та задоволення, який об'єднує покоління і культури по всьому світу.

У 2025 році Міжнародний день морозива (International Ice Cream Day) відзначають 10 червня — вважається, що саме цього дня 1786 року в США почалися масові продажі морозива.

А щоб свято вийшло по-справжньому смачним, пропонуємо три прості та натуральні рецепти від ведучих Сніданку з 1+1 — Руслана Сенічкіна та Нелі Шовкопляс. Повторити їх зможе кожен!

Домашній пломбір від Руслана Сенічкіна

Мороженное
1+1 Україна

Приготувати вершкове морозиво вдома всього за 10 хвилин? Легко!

Інгредієнти:

  • Вершки 33% — 200 мл
  • Молоко 3,2% — 200 мл
  • Цукор — 2 ст. л (можна регулювати за смаком)
  • Стручок ванілі — 1 шт.
  • Лід — 1 кг
  • Соль — 100 г

Як готувати:

  1. Візьміть два пакети-слайдери різних розмірів. Вони дуже зручні, тому що у них є спеціальний замок, що забезпечує максимальну герметичність. Десерт не витече і не вбере сторонні запахи.
  2. У меншому пакеті змішуємо інгредієнти для нашого десерту - вершки (мають бути жирні та холодні) і молоко (холодне). Додайте цукор і насіння стручка ванілі.
  3. Далі, увага, важливе правило - така технологія приготування морозива в домашніх умовах. Треба максимально звільнити пакет від повітря і потім зафіксувати спеціальним замком. Далі перемішуємо всі інгредієнти.
  4. У більший пакет покладіть лід і додайте 100 г солі - це прискорить процес заморозки. Сіль зупинить розморожування льоду і прискорить заморожування морозива.
  5. Помістіть пакет із молочною сумішшю всередину пакета з льодом, знову випустіть повітря і щільно закрийте замком.
  6. Ретельно потрясіть, щоб лід огорнув увесь внутрішній пакет.
  7. Через 8 хвилин - ваше морозиво готове! Перекладіть у чашу та прикрасьте за смаком.

Результат — супернатуральний, вершковий пломбір!

Грушевий сорбет від Руслана Сенічкіна

Морозиво
1+1 Україна

Легкий, освіжаючий та ароматний - ідеальний десерт у спеку.

Інгредієнти:

  • Груші — 500 г
  • Грушевий сік — 100 мл
  • Мед — 2 ст. л
  • Кориця — 0,5 ч. л
  • Імбир — 0,5 ч. л
  • Цукрова пудра — 50 г
  • М'ята — за смаком

Як готувати:

  1. Груші почистити, порізати шматочками, видалити серцевину, покласти у високу ємність. Додати цукрову пудру, грушевий сік, мед, імбир, корицю, листя м'яти за смаком і перемішати. Усе збити блендером до однорідної маси.
  2. Перелити суміш у форму і поставити в морозильну камеру на 4 години.
  3. Взяти спеціальну округлу ложку, занурити у воду, сформувати кульки та покласти їх у скляний посуд.

Фруктове морозиво від Нелі Шовкопляс

Мороженное
Freepik

Ідеально для тих, хто любить усе корисне та просте.

Інгредієнти:

  • Банан
  • Улюблені ягоди або фрукти (наприклад, диня, персик, малина, смородина)
  • Сухофрукти — за бажанням

Як готувати:

  • Помістіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть до пюреподібного стану.
  • Розкладіть по формочках і відправте в морозилку на 3–4 години.
  • Все! Освіжаючий десерт без доданого цукру та зайвих калорій — готовий.

Зберігайте рецепти та тіште себе та близьких!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З потеплінням — на природу: як приготувати соковитий шашлик у медово-імбірному маринаді – рецепт від Руслана Сенічкіна

Новини по темі
Всі новини