Олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів про перші емоції після перемоги, Україну в серці та про любов до маминих налисників

Олімпійський чемпіон, борець Жан Беленюк став сьогодні гостем шоу «Твій день». Він розповів, що значить для нього ця омріяна перемога.

Жан Беленюк став єдиними українським спортсменом, який на Олімпіаді-2020 у Токіо здобув для України золоту медаль. Саме у греко-римській боротьбі завдяки Жану ми стали першими. Сьогодні спортсмен завітав до студії шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше українське «золото» на Олімпіаді-2020: Жан Беленюк став кращим у греко-римській боротьбі

Жан Беленюк розповів про свої перші емоції і думки після перемоги:

Я подумав: все, ось мета, до якої я йшов стільки часу, займаючись боротьбою, нарешті досягнута. Кожен спортсмен бажає виграти олімпійські ігри, але одиницям це вдається. І коли я це зробив, мені так стало легко на душі. Потім я плакав.

Борець зізнається – у спорті 21 рік, проте останні 5 років щоранку думав про омріяне олімпійське «золото». А ще говорить, що тепер не знає, як буде далі себе мотивувати у спорті, адже найвищої мети вже досягнув.

ФОТО: Instagram/zhanbeleniuk

Про те, що значить для нього Україна, спортсмен сказав:

Це моя батьківщина. Можливо, я для декого не асоціююся зі стандартним українцем, але іншої батьківщини в мене немає. Я тут народився, виріс, вона дала мені все, що я маю. Мене завжди тягне повернутися додому під час тривалих подорожей чи відряджень. Тут мій дім.

Жан зізнається – в побуті й досі російськомовний, проте із задоволенням переходить на українську. Йому дуже подобаються, як його сприймають люди, коли він спілкується саме державною мовою, якою володіє досконало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивне інтерв’ю Жана Беленюка після повернення з Олімпіади: плани на майбутнє та запальний гопак

Ведучі поцікавилися, чим полюбляє поласувати знаний спортсмен. Жан зізнався – в нього доволі аскетичний раціон, проте він обожнює мамині налисники та іноді може собі дозволити з’їсти смаженої картоплі.

ФОТО: Instagram/zhanbeleniuk

За перемогу на Олімпіада-2020 держава вже виплатила Жану Беленюку призові – 125 тисяч доларів. Він поки не вирішив, куди їх витратить, адже хоче про це гарно подумати. Спортсмен говорить:

Все треба робити зважено і правильно. І яку б ціль ви не поставили, її можна досягти. Головне – вірити в себе і робити все необхідне.

Дивіться відео візиту Жана Беленюка до студії шоу «Твій день»:

Loading...

Більше новин