Перше українське «золото» на Олімпіаді-2020: Жан Беленюк став кращим у греко-римській боротьбі

Перше українське «золото» на Олімпіаді-2020: Жан Беленюк став кращим у греко-римській боротьбі
Instagram/olympic_ukraine

Сьогодні Україна отримала першу золоту нагороду на Олімпіаді-2020 у Токіо. Олімпійським чемпіоном став борець Жан Беленюк.

Поділитися:

Жан Беленюк приніс Україні перше олімпійське «золото» у Токіо. Він став кращим у греко-римській боротьбі у категорії до 87 кг. У фіналі Жан здолав угорця Віктор Льорінца. Спочатку суперник повів у рахунку, проте вже у другому раунді наш спортсмен взяв контроль над поєдинком у свої руки. Йому вдалося зрівняти рахунок, а потім – виграти з рахунком 5:1. На честь своєї перемоги Жан Беленюк станцював запальний гопак разом з прапором України:

На минулій олімпіаді у Ріо Жан Беленюк завоював «срібло» і дуже прагнув покращити свій результат, стати чемпіоном. І йому це вдалося!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала перше "срібло" на Олімпіаді-2020: нагороду виборов плавець Михайло Романчук

Цього року олімпійська збірна України з боротьби дуже сильна. Вчора нас порадувала Алла Черкасова, яка виборола «бронзу» у категорії до 68 кг.

Алла ЧеркасоваФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

А сьогодні у фіналі борець-класик Парвіз Насібов здобув срібну нагороду у категорії до 67 кг, поступившись у боротьбі за «золото» іранцю Мохаммаду Реза Гераі.

БоротьбаФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Також сьогодні бронзову нагороду здобула борчиня Ірина Коляденко у ваговій категорії до 62 кг. Вона перемогла суперницю з Латвії Анастасію Григор’єву з рахунком 3:1.

БоротьбаФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Олімпійські ігри в Японії будуть тривати до 8 серпня. Саме в цей день відбудеться урочисте закриття змагань.

Новини по темі