Рецепт сливового пирога з корицею від Валентини Хомайко: легко готується і швидко з‘їдається

Рецепт сливового пирога від Валентини Хомайко — це варіант так званого німецького сливового пирога. В ньому небагато цукру та борошна, він виходить ніжнішим і менш калорійним.

Сезон слив у розпалі. Валентина Хомайко пропонує побалувати сім'ю смачненьким та приготувати сливовий пиріг з корицею та посипкою. 

Рецепт приготування сливового пирога 

Для приготування сливового пирога необхідно взяти наступні продукти:

Для приготування тіста:

  • борошно — 200 г
  • молоко — 125 мл
  • масло — 50 г
  • цукор — 80 г
  • яйця — 2 шт
  • розпушувач — 5 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • сіль —за смаком

Для начинки:
10 слив
1 ст л цукру + 1/2 ч л кориці

Для посипки:

  • цукор — 50 г 
  • масло — 50 г 
  • борошно — 80 г 
  • кориця — за бажанням 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт соусу ткемалі: як приготувати грузинський соус зі слив (секретний інгредієнт для неперевершеного смаку)

Як приготувати сливовий пиріг

Для приготування сливового пирога необхідно: 

►Збити масло з цукром й поступово додати яйця. 

Для приготування сливового пирога я раджу використовувати продукти кімнатної температури. Для цього за годину до приготування їх необхідно вийняти з холодильника. 

►До отриманої суміші поступово (за 3 підходити) додати молоко й борошно з розпушувачем та ретельно вимішати вінчиком (без міксера).

►Викласти тісто у форму. 

►Зверху на тісто викласти нарізані половинками або четвертинками сливи (шкіркою донизу) й притрусити посипкою. 

►Пиріг поставити в духову шафу та випікати при температурі 180 °С приблизно 35-40 хвилин. 

Для приготування посипки необхідно: перетерти всі інгредієнти до утворення крихти. Частину борошна в посипці можна замінити на мелені горіхи або мигдалеве борошно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як готувати тісто на відкритий пиріг: готуємо по рецепту Руслани Писанки солений з моцарелою та солодкий зі сливами й нектарином

Смачного!

Дивіться відео сюжет приготування булочок зі сливами від Валентини Хомайко:

Loading...

Більше новин