Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим та смачним рецептом з гарбуза: вертута з гарбузом, кисломолочним сиром та маком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати гарбузові оладки: оригінальний рецепт від "Сніданку з 1+1"
Як запевнив Євген Клопотенко, вертута з гарбузом, кисломолочним сиром і маком — це те, що вам потрібно у листопаді:
Виходить така дуже прекрасна українська випічка з начинкою, що є дуже на часі. Я створив рецепт, який зробить ранок деяких українців дуже теплим і особливим. То є любов.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти до Хеловіна: смачні та корисні страви з гарбузом
Сама страва є дуже простою в приготуванні, найважче у процесі — почистити гарбуз. Навіть Євгену було це складно зробити. А далі все легко — етапи приготування від шеф-кухаря:
1. Натріть гарбуз (500 г) та змішайте його з цукром (100 г) й сиром (300 г).
2. Листкове тісто (500 г) розхитайте, поділіть на 2 частини та змастіть розм'якшеним вершковим маслом.
Прям цілий шматок масла беріть, я це зробити забув і потім пошкодував.
3. Зверху викладіть начинку, згорніть, як на відео Клопотенка.
4. Змастить збитим жовтком, посипте маком і печіть 25-30 хвилин при 180 градусах. Смачного!
Їжте і відчувайте, як ваше українське серце вкривається насолодою!
Нагадаємо, що в "Твоєму дні" зараз проходить марафон гарбузових обідів. 5 днів — 5 страв — 5 відтінків помаранчевого! Готуємо гарбузи в усіх можливих варіаціях. Дивіться, як приготувати гарбузовий суп від вінницького кухаря Івана Мельника:
Loading...