Ще одна «бронза»: скарбничку української збірної на Олімпіаді-2020 поповнили стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук

Ще одну «бронзу» нашій олімпійській збірній принесли стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук.

Ще одну медаль здобула наша збірна на Літніх олімпійських іграх, які наразі проходять у Токіо. Третє місце у змаганнях змішаних команд зі стрільби з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів здобули Олена Костевич та Олег Омельчук.

Фото: Facebook НОК України та олімпійська команда 

У поєдинку за «бронзу» вони перемогли пару стрільців із Сербії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Дар'я Білодід завоювала «бронзу»

Олена Костевич у коментарі Національному олімпійському комітету України зізналася:

Ми довго та наполегливо йшли до цієї нагороди. І сьогодні все ж був нелегкий день – удача змінювала невдачу і навпаки. Олег – великий молодець, і ця нагорода для нас дуже цінна. Як «золото».

Нагадаємо, Олена Костевич була однією з двох прапороносців від нашої збірної на церемонії відкриття. Саме вона разом з фехтувальником Богданом Нікішиним несла український прапор 23 липня. Ходили чутки, що прапороносці ніколи не здобувають медалі, що існує своєрідне прокляття. Та Олена Костевич розвіяла ці чутки своєю нагородою і додала:

Говорили, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала за велику честь нести прапор своєї держави й щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни.

Олег Омельчук поки не давав офіційних коментарів щодо своєї нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2020: шпажист Ігор Рейзлін приносить Україні ще одну медаль

Літні олімпійські ігри 2020 у Японії проходять з 23 липня по 8 серпня 2021 року. В українській скарбничці вже є 3 медалі, всі – бронзові. Нагороди здобули дзюдоїстка Дар’я Білодід, шпажист Ігор Рейзлін та стрільці Олена Костевич і Олег Омельчук, які виступали в парі.

Фото: Facebook НОК України та олімпійська команда 

У загальному медальному заліку команд з трьома бронзовими нагородами Україна поки посідає 42 місце. Лідирує Китай з 20 медалями, 8 з яких – золоті.

Більше новин