Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Дар'я Білодід завоювала «бронзу»

Дар'я Білодід завоювала першу медаль для України на Олімпіаді-2020: бронзу у дзюдо
Facebook НОК України та олімпійська команда

У перший же день змагань Україна отримала до своєї скарбнички медаль на Олімпіаді. «Бронзу» завоювала дзюдоїстка Дар'я Білодід.

Поділитися:

Сьогодні, у перший офіційний день змагань Літньої олімпіади у Токіо, українська спортсменка дзюдоїстка Дар’я Білодід завоювала першу медаль для нашої країни. Вона стала третьою, перемігши у вирішальному поєдинку Ширу Рішоні з Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада в Японії 2020: коли відкриття та чи стане на заваді Олімпійським іграм у Токіо коронавірус

Дар’я Білодід здобула бронзову нагороду у ваговій категорії до 48 кг. Це не лише перша медаль України в Олімпіаді-2020, а й перша в історії Незалежної України олімпійська нагорода у жіночому дзюдо.

Перша медаль на олімпіадіФото: Facebook НОК України та олімпійська команда 

У півфіналі Дар’я Білодід, на жаль, поступилася японці Фуні Тонакі, втративши шанс поборотися за «золото». Проте свою бронзову нагороду спортсменка не втратила.

Після поєдинку з ізраїльтянкою за третє місце Дар’я Білодід поділилася своїми емоціями з прес-службою НОК України. Вона сказала:

Я віддала всі сили, які тільки залишилися, адже останню сутичку проводила на голден скор, це неймовірно важко і виснажливо. Для мене важливо налаштуватися, адже після бою, який я програла, настрій був на нулі. Дуже допомогла мама, яка є і моєю тренеркою, налаштовувала мене, знайшла потрібні слова. Відчувала і підтримку наших на арені.

Два роки тому, також у Японії, Дар’я Білодід виграла чемпіонат світу зі дзюдо. Тож ця країна явно є щасливою для нашої спортсменки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фітнес-вправи для спекотного літа (майстер-клас від фітнес-тренерки Ксенії Литвинової)

Підтримуємо наших на Олімпіаді-2020 та сподіваємося, що інші українські спортсмени також будуть постійно поповнювати скарбничку нашої збірної медалями.

Перша медаль на олімпіадіФото: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Новини по темі