Олімпіада в Японії 2020: коли відкриття та чи стане на заваді Олімпійським іграм у Токіо коронавірус

Олімпіада 2020: церемонія відкриття, коронавірус та призовий фонд українських спортсменів
wikipedia.org

Літні Олімпійські ігри 2020 нарешті відбудуться. Відкриття олімпіади у Токіо, яку на рік перенесли через пандемію коронавірусу, пройде вже завтра, 23 липня.

Поділитися:

Церемонія відкриття

Церемонія відкриття літньої олімпіади 2020 розпочнеться 23 липня о 13:50 за київським часом і триватиме до 18:00. Через пандемію коронавірусу відкриття Олімпійських ігор пройде без глядачів. Тож за дійством можна буде спостерігати лише по телевізору.

Традиційно першою на церемонії відкриття спортивною ареною пройде збірна Греції, адже саме ця країна вважається родоначальницею олімпіади. Останньою з’явиться збірна Японії, господарки змагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбол: зворушлива історія кохання Артема Довбика (ексклюзив від дружини)

Прапор України на церемонії відкриття Олімпіади в Японії буде нести олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин. Усього на Олімпійських іграх в Токіо 2020 нашу країну будуть представляти 157 спортсменів.

Олімпіада і коронавірус

Змагання у Токіо повинні були пройти ще минулого року, але через світову епідемію COVID-19 були перенесені. Проте назву «Олімпіада-2020» було вирішено залишити без змін.

У 2021 році глобальна ситуація з поширенням коронавірусу дещо покращилася завдяки вакцинації, але організатори все одно вирішили провести ігри без глядачів у Токіо та ще трьох сусідніх префектурах. Та змагання з велоспорту, бейсболу, футболу та деяких дисциплін легкої атлетики все ж відбудуться з невеликою кількістю глядачів.

Олімпіада 2020

Фото: pixabay.com/diema

Організатори Олімпіади-2020 сподіваються, що коронавірус не вплине на проведення змагань. Але вони готові до форс-мажорних ситуацій: працюють з 10-ма лікарнями у Токіо та 20-ма за межами міста для забезпечення медичної допомоги учасникам ігор.

Призовий фонд для українських спортсменів

Як уже повідомлялося, в олімпіаді у Токіо візьме участь 157 українських спортсменів. За виграні призові місця та медалі вони можуть розраховувати від держави на таку винагороду:

  • За 1 місце і золоту медаль – 125 тисяч доларів.
  • За 2 місце і срібну медаль – 80 тисяч доларів.
  • За 3 місце і бронзову медаль – 55 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фітнес-вправи для спекотного літа (майстер-клас від фітнес-тренерки Ксенії Литвинової)

Літні олімпійські ігри 2020 у Японії будуть проходити з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Перші змагання відбудуться 24 липня. Бажаємо удачі нашим спортсменам!

Новини по темі