Слива — один з найпопулярніших літніх плодів. Багата клітковиною, вітамінами та мікроелементами вона багата корисними властивостями для організму. Розповідаємо, чому варто включити сливу в раціон.
►Слива багата клітковиною, калієм, кальцієм та кумарином. Вона містить вітаміни групи B, А, С, Е, РР.
►Вживання слив регулярно допомагає знизити кров'яний тиск і рівень холестерину, що важливо для здоров'я серця.
►Плоди мають протизапальний ефект. Вони поліпшують апетит та роботу ШКТ, позбавляють організм від шлаків і токсинів.
►Прибираючи надлишок солі та рідини з організму, сливи також можуть зменшувати набряки.
►Завдяки вітаміну А та кальцію сливи сприяють здоров’ю та міцності нігтів, волосся та кісток.
►Амінокислота триптофан у сливах перетворюється в серотонін – гормон щастя, що допомагає зменшити стрес та втому.
►Екстракт слив у косметології використовується для уповільнення процесів старіння.
►Жовті сливи сприяють зниженню температури тіла, що особливо рятує у спекотні дні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шалений вітамінний заряд: усі секрети про користь яблук для здоров'я
На день рекомендується з’їдати 3-4 сливи. При схильності до діареї — не більше двох. Сливи можна поєднувати з кашами чи додавати до м’ясних страв.
Сливу варто виключити з раціону:
За наявності гастриту та панкреатиту не в гострій формі після основного прийому їжі дозволяється не більше 3-4 слив на день.
Оскільки слива може викликати здуття живота та діарею, вагітним та мамам, що годують, а також малюкам краще уникати його вживання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищує енергію та покращує травлення: факти про користь цукрової кукурудзи
Раніше ми розповідали, у чому користь винограду. Про основні переваги для здоров'я, краси та довголіття ягід читайте на сайті 1plus1.ua.