Сливовий пиріг за рецептом Валентини Хамайко: готується легко та з'їдається швидко

Ведуча Сніданку з 1+1 на телеканалі 1+1 Україна Валентина Хамайко поділилась рецептом смачного сливового пирога, який дуже легко готується.

Наприкінці літа сливи стають головними зірками кухні, а в соцмережах зараз на піку популярності —знаменитий сливовий пиріг. Він готується легко, виглядає як із Pinterest, а головне — виходить ніжним, ароматним і не надто калорійним. Секрет криється у меншій кількості цукру та борошна, плюс щіпка кориці, яка робить смак по-справжньому затишним.

«Готується легко і з‘їдається швидко. Це варіант так званого німецького сливового пирога. Рецептів в інеті багато…але в моєму менше цукру і борошна. Він так виходить ніжнішим і менш калорійним. А ще я додаю корицю», - поділилась Хамайко.

Сливовий пиріг за рецептом Валентини Хамайко

особистий архів ведучої

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 200 г
  • розпушувач — 5 г
  • масло — 50 г
  • молоко — 125 мл
  • цукор — 80 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • яйця — 2 шт
  • дрібка солі

Інгредієнти для начинки:

  • сливи — 10 шт
  • цукор — 1 ст. л.
  • кориця — ½ ч. л.

Посипка:

  • цукор — 50 г
  • масло — 50 г
  • борошно — 80 г
  • (за бажанням — ще кориці)

Як приготувати:

1. Масло збийте з цукром, поступово додаючи яйця (усі інгредієнти мають бути кімнатної температури!).

2. Додайте молоко, потім — борошно з розпушувачем у три етапи, вимішуючи вінчиком без міксера.

3. Викладіть тісто у форму.

4. Розкладіть сливи шкіркою вниз, посипте сумішшю цукру та кориці.

5. Приготуйте посипку: перетріть масло, цукор і борошно до стану крихти. Посипте пиріг.

6. Випікайте при 180°С 35–40 хвилин.

Лайфхак: третину борошна у посипці можна замінити на мелені горіхи або мигдальне борошно — смак стане ще багатшим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Останні новини