Ця страва зникне зі столу першою: простий рецепт улюбленої грузинської закуски з баклажанів
Простий, але вишуканий рецепт баклажанів із ніжною сирною начинкою та горіховим акцентом стане справжньою зіркою вашого столу.
Баклажани — універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч смачних страв, але ця закуска підкорює саме своєю простотою й насиченим смаком.
Запечені кільця баклажана в поєднанні з крем-сиром, часником, зеленню та хрусткими волоськими горіхами створюють неймовірну на смак закуску від якої складно відірватися. Вона ідеально підійде як для святкового столу, так і для сімейної вечері.
Інгредієнти
- Баклажани — 2 шт
- Крем-сир — 175 г
- Твердий сир — 80 г
- Часник — 2 зубчики
- Майонез — 2 ст. л.
- Волоські горіхи — 50 г
- Петрушка — 50 г
Як приготувати?
► Баклажани наріжте кільцями товщиною близько 1,5 см. Викладіть на деко, злегка змащене олією, та запікайте у розігрітій до 180°С духовці приблизно 15 хвилин, доки вони стануть м’якими та злегка підрум’яняться.
► Тим часом приготуйте начинку: натріть твердий сир, дрібно подрібніть петрушку та часник. Змішайте їх із крем-сиром і майонезом до однорідної маси.
► Запечені кільця баклажана викладіть на тарілку та начиніть сирною сумішшю.
► Зверху посипте подрібненими волоськими горіхами для апетитного вигляду та хрусткої нотки.
Подавайте їх теплими або охолодженими — у будь-якому варіанті страва смакує чудово.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочева лазанья за рецептом Руслана Сенічкіна: готується просто, а смак — як в Італії
