В Україні офіційно визнали дії росії геноцидом українців

Верховна Рада визнала дії рф геноцидом проти українського народу.

Сьогодні, 14 квітня, Верховна Рада України визнала дії, вчинені росією під час нападу на Україну, геноцидом українського народу.  ВР ухвалила постанову №7276 про заяву Верховної Ради України "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні".

Окрім того, Верховра Рада закликала міжнародну спільноту засудити воєнні злочини та злочини проти людяності, що скоюють російські окупанти.

"Сьогодні ми офіційно визнали: росія вчиняє геноцид українців прямо зараз. Ми закликаємо світ також визнати злочини у Бучі, Бородянці, Ірпені, Харкові Маріуполі справжнім геноцидом. В іншому разі, путінська зграя не зупиниться і захоче повторити ці кровожерливі злочини на вулицях європейських міст і містечок", — написала депутатка ВР Олена Шуляк у своєму телеграм-каналі.

Варто зазначити, що раніше президент США Джо Байден оголосив про використання нафтового запасу США для стабілізації цін на бензин у США, пославшись на вчинений Путіним геноцид:

 «...ніщо з цього не повинно залежати від того, чи оголосить якийсь диктатор війну і чи здійснить геноцид за півсвіту звідси».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я в дитинстві грався патронами і не хочу, щоб у моїх онуків було таке саме дитинство», — 84-річний дідусь проїхав за кермом через пів України, щоб врятувати сім’ю

Після цього прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що агресію росії на території України правильно називати геноцидом українців, а не просто війною:

«Як підкреслював президент Джо Байден, існують офіційні передумови для визначення геноциду, але я вважаю абсолютно правильним те, що все більше і більше людей говорять і використовують слово геноцид з точки зору того, що робить росія в Україні, що робить путін".

Також відомо, що президент Колумбії Іван Дуке заявив, що його країна готова допомогти країнам Європи, якщо ті врешті вирішать відмовитись від російських енергоресурсів. Також Дуке назвав діі росії в Україні геноцидом:

«Те, що відбувається в Україні — це геноцид. І це має припинитись. Це божевілля», — сказав президент Колумбії телеканалу CNN.

Сенат США визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу, дивіться сюжет:

Loading...

Більше новин