В Україні офіційно визнали дії росії геноцидом українців

Офіційно: в Україні визнали дії росії геноцидом проти українців
Pixabay/ELG21

Верховна Рада визнала дії рф геноцидом проти українського народу.

Поділитися:

Сьогодні, 14 квітня, Верховна Рада України визнала дії, вчинені росією під час нападу на Україну, геноцидом українського народу.  ВР ухвалила постанову №7276 про заяву Верховної Ради України "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні".

Окрім того, Верховра Рада закликала міжнародну спільноту засудити воєнні злочини та злочини проти людяності, що скоюють російські окупанти.

"Сьогодні ми офіційно визнали: росія вчиняє геноцид українців прямо зараз. Ми закликаємо світ також визнати злочини у Бучі, Бородянці, Ірпені, Харкові Маріуполі справжнім геноцидом. В іншому разі, путінська зграя не зупиниться і захоче повторити ці кровожерливі злочини на вулицях європейських міст і містечок", — написала депутатка ВР Олена Шуляк у своєму телеграм-каналі.

Варто зазначити, що раніше президент США Джо Байден оголосив про використання нафтового запасу США для стабілізації цін на бензин у США, пославшись на вчинений Путіним геноцид:

 «...ніщо з цього не повинно залежати від того, чи оголосить якийсь диктатор війну і чи здійснить геноцид за півсвіту звідси».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я в дитинстві грався патронами і не хочу, щоб у моїх онуків було таке саме дитинство», — 84-річний дідусь проїхав за кермом через пів України, щоб врятувати сім’ю

Після цього прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що агресію росії на території України правильно називати геноцидом українців, а не просто війною:

«Як підкреслював президент Джо Байден, існують офіційні передумови для визначення геноциду, але я вважаю абсолютно правильним те, що все більше і більше людей говорять і використовують слово геноцид з точки зору того, що робить росія в Україні, що робить путін".

Також відомо, що президент Колумбії Іван Дуке заявив, що його країна готова допомогти країнам Європи, якщо ті врешті вирішать відмовитись від російських енергоресурсів. Також Дуке назвав діі росії в Україні геноцидом:

«Те, що відбувається в Україні — це геноцид. І це має припинитись. Це божевілля», — сказав президент Колумбії телеканалу CNN.

Сенат США визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу, дивіться сюжет:

Новини по темі