«Я в дитинстві грався патронами і не хочу, щоб у моїх онуків було таке саме дитинство», — 84-річний дідусь проїхав за кермом через пів України, щоб врятувати сім’ю

84-річний дідусь декілька діб проїхав за кермом, рятуючи сім’ю від бомбардувань
Facebook UNICEF Ukraine

Дідусь Валентин Миколайович з села Запорізької області декілька діб проїхав за кермом, рятуючи сім’ю від бомбардувань.

Поділитися:

У ЮНІСЕФ Україна розповіли зворушливу історію 84-річного Валентина Миколайовича з села Степове Запорізької області. Він декілька діб провів за кермом свого старенького автомобіля, щоб вивезти родину з-під ворожих обстрілів, оскільки є єдиним водієм в сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія 80-річної Надії, яка з чоловіком пережила окупацію Гостомеля

Майже місяць родина Валентина Миколайовича ховалась від бомбардувань у підвалі власного будинку в селі Степове Запорізької області. Але після того, як запаси їжі майже повністю вичерпалися, дідусь прийняв рішення везти всіх у безпечне місце. І оскільки він єдиний в сім'ї, хто вміє керувати машиною, було вирішено відправитися до Івано-Франківська саме на старенькому автомобілі Валентина Степановича. Дідусь стійко витримав важку та довгу дорогу, все заради рідних людей, їхнього життя і безпеки.

ДідусьФОТО: Facebook UNICEF Ukraine

Дідусь, його син, невістка, троє онуків та песик першу зупинку у своїй подорожі зробили у центрі для біженців у Запоріжжі, де Валентин Миколайович поспілкувався з представниками ЮНІСЕФ. 

ДідусьФОТО: Facebook UNICEF Ukraine

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе можна відбудувати, окрім спогадів", — історія мешканки Маріуполя, яка змогла виїхати з немовлям під обстрілами з блокадного Маріуполя ("Щоденники війни")

Він розповів, що його дитинство пройшло на уламках Другої світової війни. З розпочем Валентин Степанович зізнався:

«Я в дитинстві грався патронами і не хочу, щоб у моїх онуків було таке саме дитинство».

Наразі родина Валентина Степановича у безпеці, і все завдяки героїчному вчинку дідуся, який вперше в житті додав таку відстань за кермом. Їхнє найбільше бажання — швидше повернутися до рідного дому.

ДідусьФОТО: Facebook UNICEF Ukraine

Новини по темі