Ароматне, сонячне і дуже смачне: варення з абрикосів та апельсинів за рецептом Валентини Хамайко

Валентина Хамайко поділилася рецептом неймовірно смачного варення з абрикосів та апельсинів.

Варення з абрикосів та апельсинів – це яскраве поєднання смаків, яке не залишить байдужим. Яскравий цитрусовий аромат і насичений фруктовий смак роблять це варення універсальним: додавайте його до каші, йогурту або просто намащуйте на хліб, і у вас готовий ідеальний перекус.

«Хітом цієї зими в нашій родині було варення з абрикосом і апельсином. Його можна додати до сиру чи каші за сніданком. Або намазати на хліб і організувати собі дуже смачний перекус. Ділюся з вами рецептом приготування і сподіваюся, що ви і ваша сім'я закохаєтесь у цей насичений смак!», – каже Валентина.

Варення з абрикосів та апельсинів за рецептом Валентини Хамайко

Інгредієнти:

  • абрикоси — 1 кг
  • апельсини — 2 шт.
  • цукор — від 800 г до 1 кг

Приготування:

1. Вимийте абрикоси, розділіть на половинки та засипте цукром. Залиште на ніч або хоча б на 5–6 годин.

2. Апельсини перекрутіть через м'ясорубку (можна разом із цедрою) і поки що відставте.

3. Абрикоси з соком поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння.

4. Додайте подрібнені апельсини, перемішайте і зніміть з вогню.

5. Остудіть і повторіть процес доведення до кипіння ще 3 рази.

6. На четвертий раз розлийте варення в стерилізовані баночки.

Таке варення чудово зберігається і стане вашими улюбленими ласощами в холодні вечори. Ароматне, сонячне і дуже смачне – воно точно підкорить усю родину!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Останні новини