Вибір Серцем: Наталія Мосейчук традиційно відзначила вчителя на Global Teacher Prize Ukraine

Скоро на ще одного вчителя чекає приємний сюприз та нагорода від Наталії Мосейчук.

У День вчителя, 2 жовтня, відбулася церемонія нагородження національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2022, організована "ГС Освіторія". Цьогоріч замість оголошення переможців відзначили незламних та хоробрих освітян, які проводять уроки у бомбосховищах, захищали і евакуювали цілі класи, волонтерили, пішли на фронт і тримають зв’язок зі своїми учнями. Їх історії, як уособлення всього освітнього фронту показали в ефірі національного телемарафону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук розповіла про батька-військового, важливість підтримки вчителів і роботу в YouTube та телебаченні

Традиційно, вже вшосте свій Вибір Серцем зробила телеведуча 1+1 та "Єдиного марафону новин", кураторка проєкту "Право на Освіту" та незмінна кураторка премії Наталія Мосейчук. Вона відзначила педагога-психолога з НДСЛ Охматдит, міста Києва Олену Анопрієнко. На психологів зараз неймовірне навантаження, саме вони зцілюють дитячі серця і потребують особливої уваги. Такою є історія Олени Анопрієнко.

З 24 лютого разом з медиками вона продовжувала працювати під звуки вибухів. Тоді в Охматдит постійно доправляли поранених дітей, які евакуйовувалися з окупації просто під бомбами. Це діти, які втратили найрідніших - батьків або сестер чи братів. 2 тижні жила у лікарняному бомбосховищі з маленькими пацієнтами, розважала, вчила разом зі Школою Супергероїв і прямо там надавала екстренну психологічну допомогу. 

"Пані Олена була з кожною закривавленою дитиною, з кожним мовчазним малюком, з кожним, у кого російські нелюди забрали дитинство. Мій Вибір Серцем - це вчителі при лікарнях під час цієї катастрофи. Адже ви взяли і понесли на своїх руках наших дітей. Дякуємо за зціленні дитячі душі, дякуємо за людський подвиг", — зазначила Наталія Мосейчук та вручила сертифікат, що передбачає премію для вчительки на відновлення та оздоровлення.

Традиційно Наталія Мосейчук відзначає двох педагогів — якого ще вчителя обрала серцем телеведуча — дізнаємось вже зовсім скоро. На нього також чекатиме сертифікат.

"Вчитель це психолог — він не може не відчувати дитину, коли її вчить. Психолог - це вчитель. Зараз лікарі, психологи, освітяни об’єдналися навколо дітей. Дякую за це всім! Дякую ЗСУ за те, що дають нам віру у перемогу”, — сказала Олена Анопрієнко. 

Вже зовсім скоро на онлайн-платформі Едера з’явиться безкоштовний курс з психологічної допомоги, у розробці якого брала участь Олена Анопрієнко. Курс обов’язково стане у нагоді всім освітнім терапевтам. Це дієві поради та цінні знання від світових спеціалістів адаптовані під наші реалії війни. 

Традиційно в церемонії Global Teacher Prize Ukraine взяли участь перші особи держави — Олена Зеленська та прем’єр-міністр Денис Шмигаль.Свої подяки вчителям висловили: голова ГС Освіторія Зоя Литвин, вчителька — лауреатка премії "Національна легенда України" Ганна Бут та інші. Ведучим став Юрій Горбунов. 

Нагороди для всієї освітньої спільноти сьогодні отримали: вчителі-волонтери — Юрій Гайдученко та Людмила Булигіна, вчитель-рятівник — Наталія Песоцька, вчитель-захисник — Олександр Сухоручко, вчитель-новатор — Ірина Сокол, вчитель-змінотворець — Валерія Гукова.

Більше новин