Вибір Серцем: Наталія Мосейчук традиційно відзначила вчителя на Global Teacher Prize Ukraine

Наталія Мосейчук вручила нагороду вчителю на премії Global Teacher Prize Ukraine 2022

Скоро на ще одного вчителя чекає приємний сюприз та нагорода від Наталії Мосейчук.

Поділитися:

У День вчителя, 2 жовтня, відбулася церемонія нагородження національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2022, організована "ГС Освіторія". Цьогоріч замість оголошення переможців відзначили незламних та хоробрих освітян, які проводять уроки у бомбосховищах, захищали і евакуювали цілі класи, волонтерили, пішли на фронт і тримають зв’язок зі своїми учнями. Їх історії, як уособлення всього освітнього фронту показали в ефірі національного телемарафону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук розповіла про батька-військового, важливість підтримки вчителів і роботу в YouTube та телебаченні

Традиційно, вже вшосте свій Вибір Серцем зробила телеведуча 1+1 та "Єдиного марафону новин", кураторка проєкту "Право на Освіту" та незмінна кураторка премії Наталія Мосейчук. Вона відзначила педагога-психолога з НДСЛ Охматдит, міста Києва Олену Анопрієнко. На психологів зараз неймовірне навантаження, саме вони зцілюють дитячі серця і потребують особливої уваги. Такою є історія Олени Анопрієнко.

З 24 лютого разом з медиками вона продовжувала працювати під звуки вибухів. Тоді в Охматдит постійно доправляли поранених дітей, які евакуйовувалися з окупації просто під бомбами. Це діти, які втратили найрідніших - батьків або сестер чи братів. 2 тижні жила у лікарняному бомбосховищі з маленькими пацієнтами, розважала, вчила разом зі Школою Супергероїв і прямо там надавала екстренну психологічну допомогу. 

"Пані Олена була з кожною закривавленою дитиною, з кожним мовчазним малюком, з кожним, у кого російські нелюди забрали дитинство. Мій Вибір Серцем - це вчителі при лікарнях під час цієї катастрофи. Адже ви взяли і понесли на своїх руках наших дітей. Дякуємо за зціленні дитячі душі, дякуємо за людський подвиг", — зазначила Наталія Мосейчук та вручила сертифікат, що передбачає премію для вчительки на відновлення та оздоровлення.

Наталія Мосейчук нагородила вчителя

Традиційно Наталія Мосейчук відзначає двох педагогів — якого ще вчителя обрала серцем телеведуча — дізнаємось вже зовсім скоро. На нього також чекатиме сертифікат.

"Вчитель це психолог — він не може не відчувати дитину, коли її вчить. Психолог - це вчитель. Зараз лікарі, психологи, освітяни об’єдналися навколо дітей. Дякую за це всім! Дякую ЗСУ за те, що дають нам віру у перемогу”, — сказала Олена Анопрієнко. 

Вже зовсім скоро на онлайн-платформі Едера з’явиться безкоштовний курс з психологічної допомоги, у розробці якого брала участь Олена Анопрієнко. Курс обов’язково стане у нагоді всім освітнім терапевтам. Це дієві поради та цінні знання від світових спеціалістів адаптовані під наші реалії війни. 

Премія Global Teacher Prize Ukraine 2022

Традиційно в церемонії Global Teacher Prize Ukraine взяли участь перші особи держави — Олена Зеленська та прем’єр-міністр Денис Шмигаль.Свої подяки вчителям висловили: голова ГС Освіторія Зоя Литвин, вчителька — лауреатка премії "Національна легенда України" Ганна Бут та інші. Ведучим став Юрій Горбунов. 

Нагороди для всієї освітньої спільноти сьогодні отримали: вчителі-волонтери — Юрій Гайдученко та Людмила Булигіна, вчитель-рятівник — Наталія Песоцька, вчитель-захисник — Олександр Сухоручко, вчитель-новатор — Ірина Сокол, вчитель-змінотворець — Валерія Гукова.

Новини по темі