Зірковий рецепт: Сирне суфле з бананом від Володимира Остапчука

Ведучий проекту Король десертів поділився фірмовим рецептом суфле.

У новому телесезоні на каналі 1+1 відбудеться прем’єра найсмачнішого кулінарного реаліті Король десертів, ведучим якого стане молодий татусь Володимир Остапчук. На проекті він підтримує учасників і розважає влучними жартами, а от вдома — дивує рідних кулінарними здібностями. Найбільше телеведучий любить «чаклувати» над десертами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Яблучний пиріг від Олексія Душки

Володимир завітав до студії Сніданку з 1+1, аби приготувати улюблене французьке сирно-бананове суфле. Він любить солодощі, але смачними десертами тішить тільки рідних, оскільки дотримується дієти. Ведучий зізнався, що 10 років тому, до весілля з дружиною, важив 89 кілограмів, і тепер жартує: «Олено, як ти могла закохатись у мене?»

Рецепт французького суфле від Володимира Остапчука

Інгредієнти:

яйця — 2 шт.

сир — 300 г (5 – 9%)

банан — 1 шт.

коньяк — 50 г

вершкове масло — 30 г

тростинний цукор — 20 г

чорний шоколад — 150 г

Приготування сирної маси:

1. У глибоку миску викладіть весь сир, додайте тростинний цукор, нарізаний банан, 2 жовтки і збийте все блендером до однорідної консистенції. В окремій ємності збийте білки за допомогою міксера і по-троху додавайте до них сир, ретельно перемішуючи.

2. Змастіть формочки для випікання маслом, насипте в них тростинний цукор, аби він утворив таку собі скоринку на стіночках та дні форм, і  заповніть їх сирним суфле.

3. Розігрійте духовку до 180 °C й залиште в ній формочки з суфле на 13 хвилин.

Приготування шоколадної підливки:

1. На водяній бані розтопіть вершкове масло зі шматочками шоколаду і додайте коньяк.

2. Запечені сирні суфле звільніть від формочок і викладіть на тарілку. Залийте їх шоколадом і прикрасьте страву улюбленими фруктами. «Абсолютна ніжність» від Володимира Остапчука готова. Смачного!

Нагадаємо, Король десертів — це кулінарне шоу, в якому кондитери з різних куточків України покажуть, що десерт — це не просто солодка страва, а справжній витвір мистецва.

Оцінювати роботу учасників будуть гуру кондитерської сфери: бренд-шеф «мішленівських» ресторанів Стефан Вайттинадан, засновниця Міжнародної кулінарної академії Тетяна Вербицька і голова Асоціації кондитерів України Кирило Сміян. Прем’єра проекту Король десертів відбудеться цієї осені на телеканалі 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондитерські тренди 2018 року

Більше новин