Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Зірковий рецепт: Яблучний пиріг від Олексія Душки

Рецепт найяблучнішого пирога без яєць і масла.

Ведучий Олексій Душка поділився рецептом найяблучнішого пирога без яєць і масла, який йому розповіла бабуся. Ведучий стверджує, що пам'ятає цей пиріг із дитинства - аромат випічки, який наповнює всю хату і тремтливе очікування смакоти... Шмат ще теплого пирога, скляночка холодного домашнього молока, і що ще потрібно для щастя?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати справжній Київський торт: 3 простих правила

"Цей пиріг –  максимум неймовірно соковитої мармеладно-яблучної начинки та мінімум тонесенького тіста з хрусткою скоринкою. Ідеальне поєднання! А ще в ньому немає яєць, вершкового масла та дріжджів. Готується дуже швидко і просто. Обіцяю, що він теж стане вашим улюбленим, і рецепт ви будете передавати з покоління в покоління", - розповідає Олексій. 

До речі, пиріг з яблуками – улюблений варіант ведучого, але насправді ви можете експериментувати з начинкою – неймовірно смачно виходить з абрикосами, з вишнями або просто з чорною смородиною (але тоді додавайте трохи більше цукру).

Інгредієнти для тіста:

Борошно - 2 ст.

Оливкова олія без запаху (можна замінити на будь-яку олію) - 0,5 ст.

Окріп - 0,5 ст.

Цукор - 2 ст.л.

Ванільний цукор - 10 г

Розпушувач - 1 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

Соковиті яблука - 800 г

Кориця – 0,5 ч.л.

Сік 0,5 лимона

Цукор - 6 ст.л.

Приготування:

1. Борошно просіяти з розпушувачем, змішати сухі інгредієнти, додати окріп і олію, сформувати з тіста кулю, обернути в плівку і відкласти.

Не вимішуйте тісто, просто кілька разів помніть і зберіть в кулю, - зауважує Олексій Душка. 

2. Яблука очистити, нарізати скибочками, побризкати лимонним соком.

3. Розкачати тісто на пергаменті, викласти яблука, посипати корицею і цукром, сформувати бортики: 

«За бажанням можна зробити закритий пиріг (так начинка буде більш соковитою та мармеладною). Для цього треба розділити тісто на дві частини – більшу для основи і меншу для верху. Не забудьте зробити по центру отвір для того, щоб пиріг дихав», - додає експерт.  

4. Зверху можна трохи притрусити пиріг цукром, бо тісто не дуже солодке. Можна додати кунжут або прикрасити горішками – це доповнює аромат, а додаткові текстури потішать ваші рецептори.

5. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

6. Подавати з кулькою ванільного морозива. Смакує, як теплим, так і холодним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковитий м’ясний пиріг із сиром від Руслана Сенічкіна

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.