Новорічне меню 2017: Рецепти, які здивують ваших гостей

Обирайте рецепти незвичайних страв та напоїв для новорічного меню і дивуйте гостей своїми гастрономічними шедеврами.

Менше ніж за тиждень рідні та близькі зберуться за святковим столом, щоб разом зустріти прихід Нового 2017 року. Кожна господиня розмірковує над тим, що приготувати, які страви обрати для новорічного меню, як зробити його більш різноманітним та якими кулінарними шедеврами дивувати гостей.

Новорічний стіл неможливо уявити без святкових салатів, оригінальних закусок, якісного алкоголю та смачної домашньої випічки. Неодноразово народний кулінар Руслан Сенічкін, господиня Валентина Хамайко та телепара Лідмила Барбір і Савва Лібкін ділилися секретами приготування фірмових страв, які задовольнять найвибагливіших дегустаторів.

Ми підготували підбірку незвичайних страв, які стануть окрасою кожного новорічного столу та склали новорічне меню.

ЯК СКЛАСТИ НОВОРІЧНЕ МЕНЮ 2017

Щоб не пропустити жодної деталі та в новорічну ніч просто отримувати задоволення від свята, варто заздалегідь продумати меню. Зазвичай господині витрачають багато часу на приготування страв, які гості навіть не куштують. Необов’язково перетворювати свято на справжній бенкет із різними варіаціями кулінарних шедеврів.

ЩО МАЄ БУТИ НА СТОЛІ НА НОВИЙ РІК 2017

Символом цього року є Вогняний Півень, який надає перевагу натуральному та домашньому. Тож доречними будуть салати, овочі та фрукти, випічка, прості закуски.

ДРУГІ СТРАВИ

Тушковане м’ясо з овочами та грушами

Loading...

Якщо вам набридли повсякденні рецепти м’яса, пропонуємо альтернативний варіант від Руслана Сенічкіна – тушковане м’ясо з овочами та грушами. Поєднання солоного, солодкого та спецій робить страву надзвичайно апетитною. Пікантну печеню можна подавати до картоплі, рису або зі свіжими овочами.

Інгредієнти:

Яловичина – 500 г,

Цибуля – 1 шт,

Морква – 2 шт,

Груша – 2 шт,

Болгарський перець – 1 шт,

Спеції за смаком.

Дивіться відео, де Руслан Сенічкін показує, як приготувати тушковане м’ясо з овочами та грушами.

Камбала «ан папійот» з овочевим жульєном

Loading...

Телепара Людмила Барбір та Савва Лібкін у кулінарній програмі «Їжа у великому місті» запропонували незвичайну страву з риби – філе чорноморської камбали «ан папійот», тобто запеченої на пергаменті, з овочевим жульєном.

Інгредієнти:

Чорноморська камбала, філе - 1 кг

Вершкове масло - 50 г

Овочевий бульйон - 1 л

Картопля «Беллароза», нарізана тонкими скибочками - 1 кг

Корінь селери - 100 г

Морква, нарізана дрібною соломкою - 200 г

Редис, нарізаний дрібною соломкою - 200 г

Огірок, нарізаний дрібною соломкою - 200 г

Перець

Лимонний сік - 150 мл

Сіль

Зелень кропу - 1-2 гілочки

Харчовий пергамент (папір для випічки)

Дивіться сюжет, де Барбір і Лібкін детально розповідають, як готувати вишукану страву з риби.

САЛАТИ

Салат «Олів’є» без майонезу

Loading...

Без салату «Олів’є» складно уявити собі новорічний стіл. Якщо звичайний рецепт набрид і хочеться чогось новенького, приготуйте «Олів’є» з телятиною без майонезу. Чудовий варіант для прихильників здорового харчування.

Інгредієнти:

Картопля – 3 шт.

Морква – 2 шт.

Яйце куряче – 3 шт.

Зелена цибуля за смаком

Мариновані огірки – 3 шт.

Селера – 30 г.

Яблука – 30 г.

Телятина – 200 г.

Горошок – 50 г.

Сметана – 200 мл.

Гірчиця – 2 ст.л.

На відео Руслан Сенічкін розповідає, як готувати здоровий салат «Олів’є».

Дивіться також інші оригінальні рецепти приготування салату «Олів’є».

Салат із запеченим перцем та квасолею

Легкий салат поєднує сирі та запечені овочі, від чого набуває незвичайного смаку.

Інгредієнти:

Банка консервованої квасолі – 1 шт.

Болгарський перець – 1 шт.

Огірок – 1 шт.

Зелень

Оливкова олія

Сіль

Чорний мелений перець

Салат із запеченим перцем та квасолею: Приготування

  1. Перець запекти в духовці при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин, поки він не стане м'яким. Дати охолонути, зняти шкірку.
  2. Видалити серцевину перцю, порізати тоненькими скибочками.
  3. Огірок нарізати кубиками, зелень – дрібно.
  4. Змішати квасолю, перець, огірок, зелень. Додати оливкову олію, посолити, поперчити.

ЗАКУСКИ

Квасолевий хумус

Loading...

Зазвичай закуску готують з нутового пюре, однак Савва Лібкін і Людмила Барбір запропонували дешевший варіант. Телепара замінила нут квасолею.

Квасолевий хумус – корисна та дуже поживна закуска, яка особливо смакує з домашніми грінками.

Інгредієнти:

Квасоля - 200 г

Гарбузове насіння  - 100 г

Соняшникове насіння - 100 г

Соняшникова олія  - 50 г

Часник - 3 зубки

Лимон - 1 шт

Гілочка розмарину

Сіль, перець, паприка

Дивіться, як приготувати хумус вдома.

Іспанський сирний паштет

Loading...

Хто сказав, що паштет має обов’язково бути з печінки? Руслан Сенічкін пропонує незвичайний рецепт іспанського сирного паштету «Альмогроте».

Інгредієнти:

Томати – 2 шт.

Козячий сир – 500 г.

Часник – 3 зубчики

Спеції за смаком.

Легко готувати, добре смакувати.

СОЛОНА ВИПІЧКА

Святкові ялинки з начинками

Loading...

Прикрашайте свій новорічний стіл смачними ялинками з тіста за рецептом Руслана Сенічкіна.

Інгредієнти:

Цукіні - 1 шт

Бекон – 40 г

Сир – 40 г

Оливки – 8 шт

Листкове тісто – 400 г

Спеції за смаком

СОЛОДКА ВИПІЧКА

Італійське печиво «Біскотті»

Loading...

Якщо ретельно стежите за фігурою і боїтеся за свята набрати зайві кілограми, сміливо готуйте печиво «Біскотті» із сухофруктами.

Інгредієнти:

Яйце – 2 шт.

Інжир – 40 г

Какао – 1 ст.л.

Чорнослив – 70 г

Борошно – 100 г

Шоколад – 100 г

Волоський горіх – 100 г

Цукрова пудра – 100 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів печива для святкового настрою.

ДЕСЕРТ

Шоколадний тарт

Loading...

Типовий для французької кухні відкритий пиріг стане найкращим десертом для святкового столу. Вас здивує поєднання гіркого какао, рому та лікеру Амаретто.

ШАМПАНСЬКЕ

Шампанське вважається символом Нового року. Обираючи ігристе, необхідно враховувати дотримання показників якості, класичний спосіб виготовлення напою, ідеальний баланс смакових властивостей та преміальний вигляд.

Під бій курантів можна випити келих ароматного шампанського «Marengo», а потім з ігристого зробити смачні коктейлі.

 

Коктейль Royale

Інгредієнти:

Для однієї порції вам знадобиться:

75 мл солодкого вермуту

75 мл охолодженого брюта «Marengo»

Сік і цедра одного лайма

Листочки свіжої м'яти

Лід

Спосіб приготування:

Вичавіть у келих сік половини лайма, долийте вермут. Додайте кілька кубиків льоду, шампанське, перемішайте. Додайте пару листочків м'яти і трохи цедри лайма. 

Коктейль Sweet apple MARENGO DRY

Інгредієнти:

SPARKLING MARENGO SEMI-SWEET 100 мл

MARENGO DRY 60 мл

Яблучний сік 60 мл

Яблуко свіже 40 г

Кориця

Лід

Коктейль Dimond fizz

Горілка 50 мл

SPARKLING MARENGO BRUT 75 мл

Лимонний фреш 25 мл

Цукор тростинний 10 г

Розмарин свіжий, гілочка

Лід

В новорічну ніч надзвичайно важливо створити відповідну атмосферу в домі, яка надихатиме, змушуватиме вірити в краще та забезпечить чудовий настрій у перші хвилини Нового 2017 року. Тож потурбуйтеся також про святковий декор вашого столу.

Больше новостей