У програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом надзвичайно смачних ватрушок із сиром.
Ватрушка – це невелика булочка. Зазвичай її печуть з дріжджового тіста із заглибленням всередині. Туди традиційно кладуть сирну начинку. Вона може бути як солодкою, так і солоною.
Зауважимо, що собівартість однієї ватрушки – 3 грн 70 коп.
Читайте також: Рецепт запашного українського бублика від Валентини Хамайко
ВАТРУШКА: Інгредієнти для тіста
Молоко – 280 мл.
Борошно – 500 г.
Цукор – 40 г.
Яйце – 1 шт.
Дріжджі – 7 г.
Сіль – 7 г.
Жовток – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
ВАТРУШКА: Інгредієнти для начинки
Сир домашній – 300 г.
Сметана – 90 г.
Цукор – 150 г.
Яйце – 1 шт.
Ваніль.
Читайте також: Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини Хамайко
ВАТРУШКА: ПРИГОТУВАННЯ
Пам’ятайте, що дріжджі і сіль змішувати між собою не можна, - підкреслює Валентина Хамайко.
Тісто має піднятися вдвічі перед тим, як з нього можна починати готувати ватрушку, - зазначає ведуча.
Заготовки потрібно накрити харчовою плівкою, щоб вони не обвітрювалися, - каже Валентина Хамайко.
Не потрібно додавати до начинки ніякі згущувачі – манку чи крохмаль. Якщо сир – жирний, то начинка і так буде вдалою, - переконує ведуча.
Головна ознака того, що ватрушки запеклися, - гарний рум’яний колір та запах, - говорить Валентина Хамайко.
Відтак ватрушкам потрібно дати охолонути та можна ласувати ними з чаєм.
Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом лимонного кексу.