Соковитий м’ясний пиріг із сиром від Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом надзвичайно смачних ватрушок із сиром.

Ватрушка – це невелика булочка. Зазвичай її печуть з дріжджового тіста із заглибленням всередині. Туди традиційно кладуть сирну начинку. Вона може бути як солодкою, так і солоною.

Зауважимо, що собівартість однієї ватрушки – 3 грн 70 коп.

Читайте також: Рецепт запашного українського бублика від Валентини Хамайко

ВАТРУШКА: Інгредієнти для тіста

Молоко – 280 мл.

Борошно – 500 г.

Цукор – 40 г.

Яйце – 1 шт.

Дріжджі – 7 г.

Сіль – 7 г.

Жовток – 1 шт.

Масло вершкове – 50 г

ВАТРУШКА: Інгредієнти для начинки

Сир домашній  – 300 г.

Сметана – 90 г.

Цукор – 150 г.

Яйце – 1 шт.

Ваніль.

Читайте також: Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини Хамайко

ВАТРУШКА: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Дріжджі викласти в посудину, туди додати цукор та ваніль. Усе залити молоком та ретельно перемішати.
  2. Борошно висипати в окрему миску, додати до нього сіль та перемішати.

Пам’ятайте, що дріжджі і сіль змішувати між собою не можна, - підкреслює Валентина Хамайко.

  1. До дріжджової суміші додати столову ложку олії та розбити яйце.
  2. Борошно висипати у комбайн. Усе перемішати поступово додаючи дріжджову масу. Туди ж додати трохи вершкового масла та вимішати до однорідної консистенції.
  3. Тісто накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці.

Тісто має піднятися вдвічі перед тим, як з нього можна починати готувати ватрушку, - зазначає ведуча.

  1. На деко вистелити пергамент.
  2. Тісто розділити на порційні шматки приблизно у 50 г.  Сформувати з них кульки та викласти на деко. Залишити заготовки відпочивати на 40 хвилини.

Заготовки потрібно накрити харчовою плівкою, щоб вони не обвітрювалися, - каже Валентина Хамайко.

  1. У блендер викласти сир, розбити туди яйце та додати цукор, ваніль та сметану. Усе перетерти в блендері до однорідної консистенції.

Не потрібно додавати до начинки ніякі згущувачі – манку чи крохмаль. Якщо сир – жирний, то начинка і так буде вдалою, - переконує ведуча.

  1. На заготовках з тіста зробити заглиблення за допомогою невеликої склянки. Заповнити їх начинкою.
  2. Краї ватрушки змастити жовтком та поставити запікатися на 15-20 хвилини при температурі 180 градусів.

Головна ознака того, що ватрушки запеклися, - гарний рум’яний колір та запах, - говорить Валентина Хамайко.

Відтак ватрушкам потрібно дати охолонути та можна ласувати ними з чаєм.

Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом лимонного кексу.