Рецепт солодкої сирної ватрушки від Валентини Хамайко
Ведуча 1+1 розповіла, як приготувати ідеальну ватрушку за класичною рецептурою.
Соковитий м’ясний пиріг із сиром від Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом надзвичайно смачних ватрушок із сиром.
Ватрушка – це невелика булочка. Зазвичай її печуть з дріжджового тіста із заглибленням всередині. Туди традиційно кладуть сирну начинку. Вона може бути як солодкою, так і солоною.
Зауважимо, що собівартість однієї ватрушки – 3 грн 70 коп.
Читайте також: Рецепт запашного українського бублика від Валентини Хамайко
ВАТРУШКА: Інгредієнти для тіста
Молоко – 280 мл.
Борошно – 500 г.
Цукор – 40 г.
Яйце – 1 шт.
Дріжджі – 7 г.
Сіль – 7 г.
Жовток – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
ВАТРУШКА: Інгредієнти для начинки
Сир домашній – 300 г.
Сметана – 90 г.
Цукор – 150 г.
Яйце – 1 шт.
Ваніль.
Читайте також: Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини Хамайко
ВАТРУШКА: ПРИГОТУВАННЯ
- Дріжджі викласти в посудину, туди додати цукор та ваніль. Усе залити молоком та ретельно перемішати.
- Борошно висипати в окрему миску, додати до нього сіль та перемішати.
Пам’ятайте, що дріжджі і сіль змішувати між собою не можна, - підкреслює Валентина Хамайко.
- До дріжджової суміші додати столову ложку олії та розбити яйце.
- Борошно висипати у комбайн. Усе перемішати поступово додаючи дріжджову масу. Туди ж додати трохи вершкового масла та вимішати до однорідної консистенції.
- Тісто накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці.
Тісто має піднятися вдвічі перед тим, як з нього можна починати готувати ватрушку, - зазначає ведуча.
- На деко вистелити пергамент.
- Тісто розділити на порційні шматки приблизно у 50 г. Сформувати з них кульки та викласти на деко. Залишити заготовки відпочивати на 40 хвилини.
Заготовки потрібно накрити харчовою плівкою, щоб вони не обвітрювалися, - каже Валентина Хамайко.
- У блендер викласти сир, розбити туди яйце та додати цукор, ваніль та сметану. Усе перетерти в блендері до однорідної консистенції.
Не потрібно додавати до начинки ніякі згущувачі – манку чи крохмаль. Якщо сир – жирний, то начинка і так буде вдалою, - переконує ведуча.
- На заготовках з тіста зробити заглиблення за допомогою невеликої склянки. Заповнити їх начинкою.
- Краї ватрушки змастити жовтком та поставити запікатися на 15-20 хвилини при температурі 180 градусів.
Головна ознака того, що ватрушки запеклися, - гарний рум’яний колір та запах, - говорить Валентина Хамайко.
Відтак ватрушкам потрібно дати охолонути та можна ласувати ними з чаєм.
Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом лимонного кексу.