Млинці-сердечка до Дня святого Валентина: Рецепти Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко показала, як приготувати ніжний та ароматний лимонний кекс до чаю, а також розкрила кілька секретів приготування ідеальної випічки.

Існує дуже багато рецептів кексу. Є навіть їх своєрідна класифікація: дріжджові, бісквітні і навіть вологі. Пропонуємо вам рецепт смачного десерту, який неодмінно сподобається вам та вашій родині.

Читайте також: Шоколадне і горіхове пісочне печиво: Фірмовий рецепт від Валентини Хамайко

ЛИМОННИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Масло – 180 г.

Цукор – 290 г.

Ванільний цукор – 10 г.

Яйце – 2 шт.

Жовток – 1 шт.

Борошно – 350 г,.

Цедра 2-х лимонів

Лимонний сік – 2 ст. л.

Сіль – ½ ч. л.

Сода – ½ ч. л.

Сметана – 200 г.

Читайте також: Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ГЛАЗУРІ

Цукрова пудра – 200 г.

Білок одного яйця

Чебрець

ЛИМОННИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Масло викласти в чашу для блендера. Туди ж додати цукор та ванільний цукор. Усе збити до однорідної консистенції.

Яйця та масло мають бути кімнатної температури, - зауважує Валентина Хамайко.

  1. До готової суміші вкинути збиту сметану. Знову усе перемішати в блендері.

Якщо ви хочете мати ідеальну ніжну текстуру у вашому майбутньому кексі, потрібно додати збиті вершки або домашню жирну сметану, - говорить ведуча.

  1. По черзі додати яйця та один жовток, постійно помішуючи.
  2. Цедру лимона натерти на терці і вкинути в основу для тіста. Збити у блендері.

Натираючи цедру лимона пам’ятайте, що нам потрібна лише жовта цедра, біла – дасть непотрібну гіркоту, - зазначає Валентина Хамайко.

  1. Вичавити сік з лимонів.
  2. Борошно, сіль та соду перемішати в окремій мисці.

Борошно для кексу має бути слабким, тобто кількість білку в ньому має бути мінімальна, - зауважує телеведуча.

  1. Сухі інгредієнти вкинути до основи для тіста. У кінці додати лимонний сік.

Пам’ятайте інтенсивно змішувати тісто для кексу не можна, - попереджає Валентина Хамайко.

  1. Готове тісто викласти у форму для кексів. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
  2. Витягнути кекси та накрити їх фольгою. Поставити допікатися в духовку на 15-20 хвилин.
  3.  Листочки чебрецю розтерти із цукровою пудрою до однорідної консистенції. Додати у суміш лимонний сік. Усе перемішати і залишити на декілька секунд.
  4. Білок із цукровою пудрою перемішати. Процідити суміш чебрецю з лимонним соком у білкову масу.
  5. Поставити кекси на решітку і покрити зверху глазур’ю.
  6. Залишити холонути на півгодини.

Готові кекси можна подавати до чаю.  

Нагадаємо, не та давно Валентина Хамайко поділилася запашного українського бублика.