Питання марнування продуктів надзвичайно актуальне у світі. Кулінарний блогер Дарія Дорошкевич показала майстер-клас створення смачних страв з усього, що є в холодильнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися з сусідами, які засмічують під'їзд та подвір'я
1. Якщо у вас залишається трохи сметани, додайте її у соус для смачного салату. Залишки сметани можуть стати інгредієнтом для корисного британського салату. У його склад також входять:
- капуста
- морква
- дайкон
- селера
- мед
- гірчиця
- сіль
- лимонний сік
Loading...
Якщо у вас залишилася редиска чи кольорова капуста - вони не будуть зайвими у салаті.
Не купуйте більше, ніж можете з’їсти. Раціонально використовуйте відходи. Не купуйте ті продукти харчування, які потім не будете їсти. Це ваші гроші, які ви витрачаєте на те, що потім викидаєте у смітник.
2. Якщо у вас залишились макарони, приготуйте поживний салат. Часто трапляється, що після вечері залишається трохи відваених макарон. Аби їх не викидати, приготуйте смачний салат. У його склад також входять:
- помідори
- огірки
- зелень
- сік лимону
- оливкова олія
- сир
Loading...
3. Діліться їжею із тими, хто її потребує. Часто цілком їстівні продукти опиняються у смітниках. В Україні є чимало людей, які опинилися за межею бідності і потребують їжі. Тож, замість того, щоб викидати харчі, краще поділитися ними із тими, кому це життєво необхідно.
4. Якщо у вас залишилася варена картопля, приготуйте італійську страву. Для приготування італійської страви під назвою ньоккі необхідно натерти картоплю у мундирі на терці. Далі варто додати наступні інгредієнти:
- яйце
- сіль
- борошно
Loading...
Після приготування тіста ретельно перемішайте масу і сформуйте невеличкі кульки. Обжарте їх на пательні.
5. Робіть інвентаризацію харчів як в холодильнику, так і на полицях з крупами. Таким чином, ви побачите що у вас є, а що варто докупити. Також варто складати меню на тиждень. Це урізноманітнить ваш харчовий раціон і дозволить раціонально використовувати куплені продукти. Все, що залишається завжди можна заморозити і використовувати у майбутньому.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи всі салати – низькокалорійні: дієтолог розвіює міфи