5 оригінальних рецептів з буряка, про які ви не зналиІталійці - відомі на увесь світ гурмани. Їх страви наповнені духмяними спеціями, смачними соусами та вишуканими інгредієнтами. Ризото - одна із найулюбленіших страв жителів сонячної Італії. Рис можна готувати із різноманітними додатковими інгредієнтами: овочами, грибами, м’ясом або морепродуктами. Ми підготували для вас топ-3 найсмачніших рецептів ризото, якими насолоджуватиметься уся родина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів запашної випічки для чудового настрою

РИЗОТО З МІДІЯМИ

Інгредієнти:

Мідії - 2 кг

Рибний бульйон - 1 л

Цибуля - 100 г

Часник - 2 зубки

Вершкове масло - 200 г

Оливкова олія - 100 мл

Біле сухе вино - 200 мл

Рис - 500 г

Сир пармезан - 150 г

Лимонний сік - 50 мл

Сіль, перець, спеції, петрушка

Приготування:

1. Зварити бульйон

2. Зварити мідії у гарячому казані, додавши краплинку олії та вина. Через 2 хв. вони розкриюся, тому вогонь можна вимикати.

3. Приготувати софріто - смажені часник та цибулю. Розчавити часник та висипати його у каструлю. Залити оливковою олією.

4. Нарізати цибулю. Додати до часнику і смажити на маленькому вогні. Слідкувати, щоб колір цибулі не змінився.

5. Додати до цибулі рис. Смажити протягом 2 хв.

6. Доливати до рису рибний бульйон і постійно ретельно перемішувати. Додати вина.

7. Натерти сир та нарізати петрушку.

8. Додати мідії до рису. Перемішати. Додати вершкового масла, нарізаного на кубики, а також сиру. Перемішати.

9. Додати петрушки і перемішати. Перед подачею полити лимонним соком.

РИЗОТО З ГАРБУЗОМ

Інгредієнти:

Рис - 350 г

Оливкова олія - 40 мл

Цибуля - 100 г

Гарбуз - 500 г

Овочевий бульйон - 1 л

Приготування:

1. Розігріти пательню. Додати оливкової олії.

2. Подрібнити цибулю. Смажити на пательні до легкої прозорості.

3. Порізати гарбуз на невеликі шматки. Додати до цибулі. Смажити його до м’якості.

4. Додати рис до гарбуза. Смажити та перемішувати.

5. Поступово додавати бульйон у рис і час від часу помішувати.

6. Додати вершкового масла і натертого сиру.

ЗЕЛЕНЕ РИЗОТО

Інгредієнти:

Вершкове масло - 50 г

Цибуля - 1 шт.

Рис - 200 г

Біле сухе вино - 50 мл

Овочевий бульйон - 800 мл

Зелений горошок - 100 г

Шпинат - 50 г

М’ята - 50 г

Вершки - 100 мл

Перетертий горошок - 1-2 ст. л.

Твердий сир - 100 г

Приготування:

1. На вершковому маслі смажити цибулю. Додати рису та вина.

2. Додати бульйону. Чекати, поки він випарується, і додавати знову ще 3-4 рази. Постійно помішувати.

3. Додати зеленого горошку, шпинату та м’яти.

4. Вилити вершки та додати перетертого горошку.

5. Перед подачею посипати перетертим сиром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів супу з гарбуза на будь-який смак